Home > #Hoofdnieuws > Rally: Ypres noch op kalender ERC, noch op kalender WRC

Rally: Ypres noch op kalender ERC, noch op kalender WRC

De Ypres-rally keert terug naar zijn traditionele datum, op 23, 24 en 25 juni, wat meteen ook een plek op de WRC-kalender en de ERC-kalender voor 2022 uitsluit.

Ypres stond in 2021 nog op de WK-kalender, terwijl de wedstrijd tot 2016 ook voor het Europese rallykampioenschap telde. Ondertussen is de promotor van het WRC ook de promotor van het ERC. Er waren de afgelopen weken en maanden gesprekken tussen het Duitse bedrijf en het Ieperse Superstage om de wedstrijd in West-Vlaanderen alsnog op een internationale kalender te krijgen.

We hadden de ambitie om deel uit te maken van het FIA European Rally Championship. We hebben lang onderhandeld met de WRC Promotor voor een geschikte datum, maar de kalender lag al deels vast en we moesten natuurlijk ook rekening houden met de WRC-kalender. We hebben geen datum gevonden die zowel voor de WRC Promotor als voor de Stad Ieper en Club Superstage geschikt was. We wilden onze vaste datum ook niet zomaar opgeven. Vandaar onze beslissing om de Ypres Rally te organiseren van 23 tot 25 juni 2022“, aldus voorzitter Alain Penasse.

Het feit dat de ‘Ypres Rally’ noch voor WRC, noch voor ERC in aanmerking komt, maakt dat de klassieker in de Westhoek de zesde manche van het nationale kampioenschap is. Of Ypres nog ooit op een internationale kalender zal terechtkomen, zal uiteraard vooral van de financiële mogelijkheden van de promotor afhangen – en de wil van de overheid om hierin bij te dragen – om het kostenplaatje verbonden aan een plek op de kalender van ERC en WRC te dragen.

Kalender 2022 Superstage

Monteberg Rally – 8 mei
Ypres Rally – 23-25 juni
Aarova Rally Oudenaarde -2 oktober
Ypres Historic Rally – 26 november
Ypres Historic Regularity – 25-27 november 

error: Alert: Content is protected !!