Home > #Hoofdnieuws > De Garmin Catalyst: uw coach op ieder circuit

De Garmin Catalyst: uw coach op ieder circuit

Garmin onthulde recent de Garmin Catalyst, een revolutionair, realtime coaching toestel om rijprestaties op het racecircuit te verbeteren, anders dan eender welke lap timer GPS of datasysteem dat de autosportwereld al heeft gezien. De Garmin Catalyst is perfect geschikt voor racewagens, maar evenzeer voor roadcars tijdens trackdays. In een eerste artikel, stelde wij het systeem voor en in een tweede bijdrage gaan we dieper op de mogelijkheden in. Nicolas Coppens van Garmin geeft tekst en uitleg.

Hoe werkt de Garmin Catalyst systeemtechnisch?

“Het systeem is hoofdzakelijk gebaseerd op drie technologieën die samenwerken om elkaar te versterken: ten eerste de GPS met hoge precisie waarmee de auto op het circuit kan worden gelokaliseerd en snelheden, versnellingen en tijden kunnen worden gegeven. En de camera waarmee het voertuig zeer nauwkeurig op de baan kan worden geplaatst (rekening houdend met de limieten van de piste) en waarmee de trajecten kunnen worden getoond. Maar ook een versnellingsmeter om alle richtingsveranderingen, versnellingen en remmanoeuvres te detecteren.  Deze drie technologieën vormen de basis van het systeem dat wij “True Track Positioning” noemen.”

Moet ik een data-ingenieur zijn om het te gebruiken?

“De software analyseert een heleboel verschillende gegevens in real time. Maar wij hebben ervoor gekozen om het lezen ervan te vereenvoudigen door een eenvoudige visualisering van de gegevens voor te stellen en vooral om iedereen, ongeacht zijn niveau, de mogelijkheden aan te bieden om stap voor stap verbeteringen aan te brengen in de verschillende sectoren van het circuit en op de verschillende aspecten van het autoracen: remmen en versnellen alsook de rijlijnen. Het systeem is dus niet alleen een gegevensanalysator, maar ook een echte coach. De camera analyseert niet alleen de gegevens, maar registreert ook de sessies en deze kunnen achteraf worden geraadpleegd.”

Kan ik het in elke auto op circuit gebruiken, ook mijn straatauto?

“De Catalyst kan in elke auto worden geïnstalleerd, zolang de camera maar op de voorruit kan worden geplaatst. De stroom wordt geleverd via een sigarettenaansteker of rechtstreeks van een 12V-stroombron. De camera wordt via een usb-kabel op het toestel aangesloten.

Een database van wereldwijde circuits is vooraf op het toestel geladen en het is ook mogelijk om uw eigen circuit in het systeem te creëren.”

Kan ik de gegevens op een PC bekijken?

“De gegevens kunnen direct op het scherm worden bekeken, worden aan het eind van de sessie gesynchroniseerd met het Garmin Connect platform en kunnen dan op de computer in Garmin Connect worden bekeken.”

Zijn er veel updates beschikbaar?

“Er worden regelmatig updates aangeboden om bepaalde aspecten van het toestel bij te werken: de software, de GPS-satellietdatabase en de trackdatabase. De updates worden automatisch uitgevoerd door de Catalyst bijvoorbeeld met de wifi te verbinden.”

-> Meer info hier: https://support.garmin.com/en-US/?faq=6pvscEZ6Bp91f75Qix33l7

error: Alert: Content is protected !!