Home > Circuit > VW Fun Cup: Top Gun-lijst 2022 bekend

VW Fun Cup: Top Gun-lijst 2022 bekend

Het is zover: de VW Fun Cup-teams zijn begonnen aan de voorbereidingen voor volgend seizoen. Om kans te maken op de overwinning, moeten de beste Top Gun-rijders – de spits van de VW Fun Cup powered by Hankook – aan elkaar gekoppeld worden. Organisator en promotor Kronos Events onthult vandaag wie in 2022 tot die categorie zal behoren.
 
De Top Gun-regel werd begin 2019 in het leven geroepen om de kaarten opnieuw te verdelen en ervoor te zorgen dat iets minder snelle of ervaren rijders de kans konden grijpen om kampioen te worden in de VW Fun Cup powered by Hankook. Bovendien konden ze progressie maken aan de zijde van een snelle rijder. Het concept bleek meteen een groot succes, maar de tijd was rijp voor verbeteringen.
 
“In het licht van de coronacrisis hebben we begin 2021 de beslissing genomen om twee Top Gun-rijders toe te laten in een team van minimaal drie rijders”, herinnert Marc Van Dalen zich, CEO van Kronos Events. “Door het stijgende aantal Top Guns, behouden we die regel ook voor volgend seizoen. Daarbovenop werd er een nieuwe categorie gecreëerd voor rijders die internationaal naam en faam hebben gemaakt: de Top Gun Pro. Twee van die rijders mogen niet op dezelfde auto ingezet worden, onder meer om te vermijden dat talent uit eigen rangen aan de kant wordt geschoven.”
 
Handicap voor Top Gun-teams
 
Zoals in de marge van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup 2021 al werd aangekondigd, wordt er voortaan gewerkt met een handicap voor de teams die met één of twee Top Gun-rijders aan de start komen. In tegenstelling tot het oorspronkelijke idee, zullen die extra seconden in de pitlane echter bepaald worden op basis van het aantal Top Guns en het totaal aantal rijders op de auto. “De bedoeling is om een nieuw evenwicht te doen ontstaan”, gaat Marc Van Dalen door. “De beste teams zullen nog altijd met de overwinning aan de haal gaan, maar we willen dat ook de minder snelle rijdersbezettingen voor een verrassing kunnen zorgen. Als dat nog wat meer spanning toevoegt aan de wedstrijden, zullen we meer dan gelukkig zijn.”
 
Enkele van de nieuwe Top Guns voor de volgende campagne zijn die van Matteo Raspatelli, William Godefroid en Ulysse De Pauw. In totaal bestaat de lijst voortaan uit 22 Top Guns en 7 Top Gun Pro’s, al wordt daarbij enkel rekening gehouden met rijders die in 2021 aan de start kwamen van een VW Fun Cup-race aan het stuur van een Monoplace. We herinneren dat alle andere rijders een aanvraag moeten doen bij de commissie.
 
De kaarten zijn geschud en de zeven afspraken van de kalender in het rood aangestipt op de kalender. Aan enthousiasme is er absoluut geen gebrek voor de aftrap van het nieuwe seizoen, op 19 en 20 maart op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. Dat de beste mogen winnen!
 
TOP GUN-RIJDERS IN 2022
 
Kevin Balthazar
Cédric Bollen
Frédéric Caprasse
Kevin Caprasse
Aurélien Comte
Hugo De Sadeleer
Mathieu Detry
Lorenzo Donniacuo
Tristan Földesi
William Godefroid
Benjamin Goethe
Sébastien Kluyskens
Martin Leburton
Michaël Leenders
Stéphane Lemeret
Edouard Mondron
Guillaume Mondron
Nico Verdonck
Nygel Verhaeren
Benoit Visnovsky
Matteo Raspatelli
Grégory Servais

TOP GUN PRO-RIJDERS IN 2022
 
Adam Christodoulou
Ulysse De Pauw
Yann Ehrlacher
Maxime Martin
Alessio Picariello
Maxime Soulet
Frédéric Vervisch
error: Alert: Content is protected !!