Home > #Hoofdnieuws > FE: Stoffel Vandoorne positief over nieuw seizoen

FE: Stoffel Vandoorne positief over nieuw seizoen

Dat Mercedes het goed doet in de Formule E, is algemeen bekend. Nyck de Vries werd in het vorige seizoen de allereerste wereldkampioen en ook het team stond bovenaan het klassement. De periode na het kampioenschap was voor het team alles behalve evident. Ten midden van alle voorbereiding voor het huidige, achtste seizoen, verhuisde het team van de HWA-kantoren in Duitsland naar het F1-hoofdkwartier in Brackley (Verenigd Koninkrijk). Op de tweede testdag zette onze landgenoot de snelste tijd neer en werd hij tweede tijdens de oefenrace waarin zijn teamgenoot Nyck de Vries won. Na afloop van de tweede testdag in Valencia spraken wij met een tevreden Vandoorne over hoe hij naar het komende seizoen aankijkt.

“Dit is de beste start die ik de voorbije 4 jaar al gehad heb in Valencia”, aldus een tevreden Vandoorne. “Alles draait goed en we kunnen de verschillende tests succesvol afronden. De grootste uitdaging is iedereen op elkaar afstammen, gezien we door de verhuis toch met enkele nieuwe gezichten zitten. De eerste echte track-dagen met mijn nieuwe ingenieur verlopen alvast soepel. Al zijn er wel nog wat procedures waar wij en de rest van het team nog aan moeten werken. Na deze 3 dagen testen zal alles gesmeerd lopen”, vervolgt onze landgenoot.

Eerder kon u bij ons al lezen dat de groepskwalificaties op de schop gaan en dat er een soort duel in de plaats komt. De nieuwe vorm van kwalificeren wordt ook door Vandoorne positief onthaald: “Het nieuwe format is zeker en vast goed voor het kampioenschap. De baanevolutie zal nu een veel minder groot gegeven zijn in de beslissing van de polepositie. Ik verwacht dan ook dat dezelfde namen regelmatig zullen terugkeren op de eerste rij. Op sommige circuits zal de evolutie echter wel nog een rol gaan spelen. Net omdat 1 ronde of 1min al een honderdste van je tijd kan afdoen. Er zal alvast veel minder drama zijn dan de voorgaande jaren”. Al ziet Stoffel toch nog ruimte voor wat betering: “Op dit moment zit er tijdens de duels telkens maar vijf seconden tussen de start beide wagens. Dat zou toch wel wat meer mogen zijn, gezien sommigen een iets snellere out-lap doen. Hierdoor bestaat de kans dat je in elkaars vaarwater terecht komt”.

Toekomstplannen

“Het klopt inderdaad dat ik op zoek moet naar een nieuw stoeltje na dit seizoen. Ik denk dat ik mij al voldoende bewezen heb en er wel mogelijkheden zullen zijn na het vertrek van Mercedes. Máár, garanties zijn er natuurlijk nooit. Daarom ga ik volgende week ook testen voor het IndyCar kampioenschap. Het is een eerste test om te kijken waar ik mij aan kan verwachten. Het is zeker niet zeker dat ik ook zal deelnemen aan het kampioenschap zelf. Het biedt echter wel veel mogelijkheden gezien het kampioenschap groeit. Als ik al zou meedoen, moet het wel in de juiste omstandigheden zijn. Het moet een competitief team zijn want je doet natuurlijk mee om te winnen. Dat McLaren met een derde wagen zou komen is dan ook interessant”, aldus de West-Vlaming op de vraag of hij al plannen heeft na dit seizoen.

You may also like
FE: Edoardo Mortara snelste tijdens testdagen in Valencia
FE: Frijns topt eerste testdag in Valencia
FE: Sérgio Sette Câmara bevestigd bij Dragon Penske
FE Berlijn: stemmen na de race
error: Alert: Content is protected !!