Home > #Hoofdnieuws > WRX 2021: positieve bilan voor Enzo Ide in WK

WRX 2021: positieve bilan voor Enzo Ide in WK

Voor Enzo Ide zit het eerste seizoen van het WK Rallycross erop. De West-Vlaming reed op de Duitse Nürburgring de laatste wedstrijden van het seizoen en liet meer dan ooit zien welke enorme progressie hij op amper enkele maanden gemaakt heeft. In de eindstand van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross eindigt Enzo Ide in de KYB EKS JC Audi S1 op een zesde plaats, nadat hij tijdens het Duitse weekend de eerste Belg ooit werd die een snelste tijd in een heat liet noteren.

Foto’s: © KYB EKS JC

Enzo Ide kende een uitstekend weekend. Op zondag reed de Belg zijn eerste snelste World RX-tijd ooit. Hij kwalificeerde zich voor de halve finales op de eerste rij en eindigde als tweede om zo door te gaan naar de finale. In die finale kreeg hij een tik, reed daardoor lek en werd hij als zesde geklasseerd. Op zaterdag haalde Ide ook de finale, maar finishte hij niet nadat de ruitenwissers het begaven. De Belg eindigt het seizoen als zesde in het rijdersklassement en staat samen met zijn teamgenoot en wereldkampioen Kristoffersson als derde op het podium van het World RX Teams Championship met het team KYB EKS JC.

Joel Christoffersson, Team Manager KYB EKS JC:

“Enzo heeft veel indruk op me gemaakt en als hij er niet was geweest, hadden we hier misschien niet gestaan met de titel. Rallycross draait om teamwork. Kijk maar naar Enzo’s overwinning in Q2 vandaag, en zijn prestatie in de halve finales. Zoals ik altijd zeg, Enzo’s ontwikkelingscurve is recht omhooggegaan en het was mooi om zijn seizoen zo af te sluiten.”

Enzo Ide, rijder KYB EKS JC:

“Mijn prestaties waren er dit weekend en ook al hadden we wat kleine probleempjes, het team heeft ze kunnen oplossen. Dit weekend de snelste tijd neerzetten in Q2 voelde onwaarschijnlijk en het is iets wat ik met me mee zal nemen. Ik ben de halve finales en de finale ingegaan met het doel om Johan te steunen. Ik moest Johan na de halve finale vragen of hij aan het pushen was of gewoon aan het cruisen, maar hij zei dat hij aan het pushen was, en dat voelt geweldig dat ik hem de hele race op de hielen heb kunnen zitten.

Proficiat aan Johan, ik ben blij voor hem. Hij verdient deze titel echt. Johan, en de ingenieurs van het team, hebben een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling dit jaar. Johan is niet alleen een fantastische rijder, maar hij weet ook precies hoe de auto’s en de set-up werken. Ik begon min of meer vanaf nul aan het begin van het seizoen en nu sta ik hier. Ik ben erg dankbaar voor alle hulp die ik heb gekregen, zowel van Johan als van het team.”

error: Alert: Content is protected !!