Home > Electric > Divers > Trophée Andros: de kalender 2021-2022

Trophée Andros: de kalender 2021-2022

Volgend weekend start in Val Thorens het nieuwe seizoen van de Trophée Andros. Voor het seizoen 2021-2022 zijn er vijf weekends gepland en starten we dus in Val Thorens, de finale is voor Super Besse.

Na Val Thorens tijdens het weekend van vier en vijf december gaat het twee weken later naar Andorra. Daarna is er een korte adempauze waarna de Trophée in het nieuwe jaar tijdens het weekend van 7 en 8 januari naar Isola 2000 verhuist. 21 en 22 januari is er vervolgens een meeting in Lans en Vercors en Super Besse sluit het seizoen af op 29 januari.

We zien zoals elk jaar weer enkele interessante namen bij de deelnemers staan. Bij Da Racing zijn dat onder meer Jean-Baptiste Dubourg, ook actief in rallycross, en Nicolas Prost. Ook Romain Grosjean zal in de Trophée de kleuren van DA Racing verdedigen. Voor het team DRP valt de naam van Olivier Panis op.
En voor België houden we uiteraard Nicolas Baert in de gaten. Die zal rijden met een Audi A1 van Saintéloc Racing.

We geven nog mee dat de Trophée Andros met elektrisch aangedreven wagens wordt betwist. Aangezien het wel wat lijkt op rallycross, maar dan op ijs, krijgen we zo ook een klein voorsmaakje van het FIA Wereldkampioenschap rallycross dat in 2022 ook elektrisch gaat.

error: Alert: Content is protected !!