Home > Circuit > IGTC 2021: finale in Kyalami begin februari 2022

IGTC 2021: finale in Kyalami begin februari 2022

De Joburg Kyalami 9 Hour, initieel voorzien voor dit weekend, zal van 3 tot 5 februari 2022 op het Kyalami Grand Prix Circuit plaatsvinden.

Foto: © SRO

De wedstrijd, die tevens de seizoensfinale is van de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli 2021, werd afgelopen vrijdag uitgesteld als gevolg van de internationale reisbeperkingen die zuidelijk Afrika waren opgelegd na de ontdekking van het Omicron-coronavirus.

Na uitgebreid overleg met teams en constructeurs is het evenement verplaatst naar 3-5 februari. De race vindt nog steeds plaats op een zaterdag, zoals traditie het wil, en voorkomt clashes met andere grote internationale endurance-evenementen. Er is ook voldoende tijd voor auto’s, uitrusting en personeel om van Zuid-Afrika naar Australië te reizen voor de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour, waar de IGTC’s 2022-campagne drie weken later van start gaat.

Stephane Ratel, oprichter en CEO van SRO Motorsports Group: “In de eerste plaats wil ik de internationale teams en fabrikanten die al hebben toegezegd voor de Joburg Kyalami 9 Hour van dit seizoen hartelijk bedanken voor hun medewerking en bereidheid om oplossingen te vinden voor zo’n ongelooflijk uitdagende situatie. Velen hebben andere verplichtingen in het begin van 2022, maar doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat de Joburg Kyalami 9 Hour doorgang kan vinden als de omstandigheden dat toelaten. Het is niet eenvoudig geweest en we zullen de wereldwijde reactie op Omicron op de voet blijven volgen, maar ik ben optimistisch dat we onszelf de best mogelijke kans hebben gegeven om de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli kampioenen van dit seizoen in Zuid-Afrika te kronen. De Joburg Kyalami 9 Hour is een fantastisch evenement dat begin volgend jaar nog specialer zal worden dankzij de collectieve vastberadenheid van onze teams, constructeurs en partners. De vechtlust van de autosport is echt springlevend.

error: Alert: Content is protected !!