Home > Circuit > FIA: vijf Belgen ‘Platinum’, zes ‘Gold’

FIA: vijf Belgen ‘Platinum’, zes ‘Gold’

De FIA heeft onlangs de nieuwe categoriseringen van de rijders voor het seizoen 2022 bekendgemaakt. Verrassend genoeg is Ugo de Wilde, die amper negentien is geworden en zijn eerste seizoen in de enduranceracerij achter de rug heeft, door de FIA en een jury bestaande uit onder anderen Tom Kristensen en Manuel Reuter al tot ‘Gold’ rijder gepromoveerd.

Vijf Belgen zijn Platinium, het statuut van professionele rijders die betaald worden om te rijden en dat zijn Stoffel Vandoorne, Maxime Martin, Bertrand Baguette en de broers Dries en Laurens Vanthoor. Let wel het gaat hier alleen om circuit-competities, Thierry Neuville komt dus niet in aanmerking.

Zes andere van onze vertegenwoordigers hebben de Gold status, met drie ervaren rotten (Maxime Soulet, Alessio Picariello en Fred Vervisch) die officieel rijder zijn of geweest zijn en drie nieuwe namen, met name Jan Heylen, Charles Weerts en Ugo de Wilde, de enige die aan geen enkel objectief criterium voldoet om deze rang te krijgen buiten… zijn snelheid. Hoewel deze nieuwe status de jonge Belg waarschijnlijk niet zal helpen om gemakkelijk een goed stuurwiel te vinden, is het toch ook mooie dat de FIA De Wilde zo hoog inschat.

Twee andere voormalige F3000-rijders zakken naar het Silver-niveau, namelijk Bas Leinders en Marc Goossens, waar we ook Nico Verdonck en andere Ulysse De Pauw en Gilles Magnus vinden. Tenslotte werd Eric Van de Poele, als geschenk voor zijn 60ste verjaardag, ‘herleid’ tot Brons, wat hem eindelijk in staat moet stellen weer wat te racen.

error: Alert: Content is protected !!