Home > #Hoofdnieuws > BRC 2021 – Spa: wie is Ghislain de Mevius?

BRC 2021 – Spa: wie is Ghislain de Mevius?

Dit weekend wordt in Spa het Belgian Rally Championship afgesloten, een editie die één van de spannendste is van de afgelopen jaren, met drie titelkandidaten. Regerend kampioen Adrian Fernémont, Ghislain de Mevius en Grégoire Munster maken onderling uit wie zich de nieuwe kampioen van België mag noemen. De drie tenoren wonnen tot dusver ieder twee wedstrijden. Opvallend daar waar Grégoire Munster veruit de jongste is, verschillen Ghislain de Mevius en Adrian Fernémont amper veertien dagen en is Ghislain de oudste van het drietal.

de Mevius is voorlopig tweede in het Belgian Rally Championship en tien punten scheiden hem van de leider in dat kampioenschap. Winst, een snelste tijd in de Power Stage en Fernémont die niet verder komt dan de derde plek zijn wat de Waals-Brabander nodig heeft om een eerste titel te behalen, 25 jaar na die van zijn vader.

Ghislain de Mevius komt inderdaad, net als Grégoire Munster, uit een waar rallygeslacht. Grégoire de Mevius, de papa, won tweemaal de Productie-klasse van het WK rally (1991 en 1992) en werd in 1996 ook Belgisch kampioen. Ook Guillaume de Mevius doet het op vier wielen, maar liet de rallysport voor wat het was om zich nu op rallyraid toe te leggen. Daarnaast staat de familie de Mevius op de zevende plaats van de lijst der rijkste Belgen, onder meer als aandeelhouder van de brouwerijgroep Inbev.

Ghislain de Mevius (°14/10/1988) startte op zijn negentien met rallyrijden en tot in 2015 beperkte hij zich veelal tot kleinere, meestal voorwielaangedreven wagens. In 2016 maakte hij dan de overstap, toen al met vaste ‘co’ Johan Jalet, naar een Skoda Fabia R5, met een programma à la carte. Pas in 2019 legde Ghislain zich op het Belgian Rally Championship toe, met een vierde plaats in de eindstand van het kampioenschap en drie podiumplaatsen als resultaat. Op de eerste zege was het wachten tot in 2020 en de Haspengouw, meteen ook de enige wedstrijd van de Mevius dat seizoen, uiteraard vanwege de gezondheidscrisis. 2021 werd vervolgens het jaar van de doorbraak met zeges in de South Belgian Rally en verrassend ook de Omloop en dus een tweede plaats in het BRC op één rally van het einde.

error: Alert: Content is protected !!