Home > #Hoofdnieuws > WTCR 2021: Comtoyou Racing blikt op sterk seizoen terug

WTCR 2021: Comtoyou Racing blikt op sterk seizoen terug

Dit weekend vond in het Russische Sotchi de slotmanche van de WTCR plaats, een kampioenschap waarin de Belgen een mooie rol speelden. Comtoyou Racing behaalde de titel van vicekampioen bij de teams, net zoals Frédéric Vervisch bij de rijders en Gilles Magnus was de beste in de WTCR Trophy voor privé rijders en was op één na beste Junior.

Autosportwereld.be sprak met Jean-Michel Baert de teammanager van Comtoyou Racing en hij toonde zich zeer tevreden.

We hebben een fijne avond met het team achter de rug”, vertelt Baert vanuit Sotchi, “want het resultaat is echt wel het beste dat we hadden kunnen verhopen. Laat ons eerlijk zijn, de titel gaat naar Lynk & co dat over heel andere budgetten beschikt en om kampioen te worden, moet je bovendien vanaf de eerste race echt mee vooraan spelen. Wij hebben dit jaar voor het eerst met de nieuwe Audi RS3 gewerkt en dat vraagt enige aanpassing. Ik ben daarom heel blij met het resultaat, het resultaat van het team en dat van de rijders. Ik heb echt nergens spijt van.”

Comtoyou Racing zal er in 2022 weer bij zijn, met Audi en dat seizoen bereidt het team vanaf nu voor: “2022 is voor ons al begonnen en we gaan werken op vlak van de auto, maar ook op ‘politiek’ vlak, want de BoP was wat mij betreft niet echt optimaal. We gaan proberen om bij de start van het nieuwe seizoen op alle vlakken klaar te zijn. Wie de rijders zullen zijn, weten we nog niet, daar spelen ook economische elementen, die wij niet altijd in de hand hebben, maar persoonlijk zou ik ze graag aan boord willen houden, dus naast Vervisch en Magnus ook Berthon en Coronel. Maar nogmaals, dat weten we dus nog niet.”

error: Alert: Content is protected !!