Home > Electric > Formule e > FE: Frijns topt eerste testdag in Valencia

FE: Frijns topt eerste testdag in Valencia

De eerste testdag van seizoen acht is een feit. Hiermee werd in Valencia het 2021-2022 seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap afgetrapt. De snelste ronde van de dag werd neergezet voor Robin Frijns (Envision Racing). Hij dook met zijn 1:26.968 als enige onder de grens van 1m27.

Tijden zijn echter van ondergeschikt belang op deze testdagen. De teams hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om hun softwarepakketten nog verder te verbeteren. De rijders en de teams hebben wel de kans om deze te testen in de simulator, maar niets gaat boven het testen in een echte wagen natuurlijk. Daar krijgen de teams deze week nu de tijd voor. Vandaag ging er echter al een groot deel van deze kostbare tijd verloren omdat de FE het nieuwe kwalificatie format in de praktijk wou testen. Zo kunnen ze de laatste onduidelijkheden nog wegwerken voor het circus naar Diriyah vertrekt om daar de eerste race van het seizoen te verrijden. De teams en rijders hielden deze middag ook een minuut stilte voor Frank Williams, die gisteren overleed.

Nyck de Vries (Mercedes) is alvast helemaal klaar om er terug in te vliegen: “Het zijn drukke weken geweest. Daar zat de verhuis van het team van Duitsland naar het Verenigd Koninkrijk ook wel voor iets tussen. Alles is goed verlopen en het grootste deel van het team is onveranderd gebleven. De grootste verandering waar we rekening mee moeten houden, is de nieuwe kwalificatie structuur. Ik ben hier wel grote fan van. Dit zal ongetwijfeld leiden naar meer consistente kwalificatieresultaten en een eerlijkere strijd”.

Ook Jake Dennis (Avalanche Andretti) is blij om terug te zijn, hetzij om andere redenen: “Het is leuk om eindelijk geen rookie meer genoemd te worden. Ik ben nu een ‘echt’ onderdeel van het kampioenschap. De nieuwe manier van kwalificeren is goed nieuws van het kampioenschap. Nu wij strijden een een wereldkampioenschap, moeten ook de regels en het format hier naartoe werken”.

Rondetijden eerste testdag

Morgen vindt er een nieuwe testdag plaats, waar de teams hun testprogramma verder zullen afwerken.

You may also like
FE: Edoardo Mortara snelste tijdens testdagen in Valencia
FE: Stoffel Vandoorne positief over nieuw seizoen
FE: Sérgio Sette Câmara bevestigd bij Dragon Penske
FE Berlijn: stemmen na de race
error: Alert: Content is protected !!