Home > #Hoofdnieuws > BRC 2021 – Spa: wie is Grégoire Munster?

BRC 2021 – Spa: wie is Grégoire Munster?

Dit weekend wordt in Spa het Belgian Rally Championship afgesloten, een editie die één van de spannendste is van de afgelopen jaren, met drie titelkandidaten. Regerend kampioen Adrian Fernémont, Ghislain de Mevius en Grégoire Munster maken onderling uit wie zich de nieuwe kampioen van België mag noemen. De drie tenoren wonnen tot dusver ieder twee wedstrijden.

Wie het zondag in de late namiddag ook wordt, deze Belgische titel 2021 zal verdiend zijn en tevens ook fel bevochten zijn, wat in het verleden wel eens anders is geweest. We brengen daarom een klein portret van de drie protagonisten. Starten doen we met Grégoire Munster.

Op derde plaats, met 114 punten vinden we de benjamin van het gezelschap, de bijna 23-jarige Grégoire Munster. Munster is uiteraard een telg uit het bekende rallygeslacht, met vader Bernard Munster en mama Andrée Hansen. Ook Gregoire’s jongere broer, Charles, kennen we ondertussen al. Munster is een perfect tweetalige student marketing – hij studeert in Mechelen – en ondanks zijn leeftijd heeft Munster al heel wat ervaring in de rallysport.

Hij startte zijn carrière in 2017 in de Haspengouw en reed sindsdien niet minder dan 89 wedstrijden, waarvan hij er zeven won. Munster is ook al Luxemburgs kampioen (2019) en won de titels bij de ‘Juniors’ in België in 2018 en 2019. Munster werd in 2020 ook derde in het EK rally, en vicekampioen ‘ERC Junior’ en krijgt ondertussen ook steun van Hyundai Motorsport.

In de East Belgian Rally werd Munster dit jaar ook de jongste winnaar ooit van een manche van het Belgian Rally Championship, en daarmee onttroonde hij niemand minder dan de levende legende Patrick Snijers die het record dertig jaar vasthield. Naast Munster zit Louis Louka, die ondanks zijn jonge leeftijd (28) ook al heel wat ervaring heeft.   

Om Belgisch kampioen te worden, moet Munster eigenlijk winnen en hopen op een mindere prestatie van de leider in het kampioenschap, Adrian Fernémont.  

error: Alert: Content is protected !!