Home > Moto > Internationaal > Moto: de JuniorGP en de Talent Cups zijn “open for business”

Moto: de JuniorGP en de Talent Cups zijn “open for business”

Er komen in 2022 wat wijzigingen voor de toeleveringscategorieën aan de MotoGP ladder. Voor ons is er een naam zeker inhet oog te houden: Lorenz Luciano in de European Talent Cup

foto: (c)motogp.com

De inschrijvingen voor de JuniorGP zijn geopend en de voorlopige kalender voor 2022 werd vrijgegeven. Het voormalige Spaanse CEV kampioenschap, dat aanzien werd als het officieuze Moto3 wereldkampioenschap, werd nu definitief JuniorGP en dus het echte Junior kampioenschap voor de Moto3. De Spaanse roots worden wel behouden want het kampioenschap heeft zijn zwaartepunt in Zuid-Europa met wedstrijden in Spanje, Portugal en Italië.

FIM JuniorGP kalender 2022:
08/05/2022 Estoril (Portugal)
22/05/2022 Valencia 1, May Circuit Ricardo Tormo
12/06/2022 Circuit de Barcelona-Catalunya
03/07/2022 Jerez, Ángel Nieto
17/07/2022 Portimao, Autódromo Internacional Algarve (Portugal)
03/09/2022 Misano World Circuit Marco Simoncelli (Italië)*
09/10/2022 MotorLand Aragón Spain
30/10/2022 Valencia 2, Ricardo Tormo

*Op Misano zal de Moto3 alleen optreden en dat in het kader van het MotoGP weekend van San Marino.

Ook de inschrijvingen voor het Europese Moto2 kampioenschap en de European Talent Cup, die deel uitmaken van de JuniorGP weekends, zijn met deze geopend. Nog even meegeven dat onze jonge landgenoot Lorenz Luciano na twee succesvolle jaren in de Northern Talent Cup nu een profcontract op zak heeft en in de European Talent Cup debuteert. Het is mogelijk de laatste rechte lijn naar een zitje in Moto3 tijdens de MotoGP weekends.

De North America Talent Cup

Ook in de Verenigde Staten wordt een juniorprogramma opgestart. De North America Talent Cup maakt er zijn debuut in het voorprogramma van de Amerikaanse MotoGP wedstrijd op het Circuit of the Americas. De andere wedstrijden worden gehouden onder auspiciën van de Amerikaanse motorbond AMA en voor een eerste jaar is het aantal deelnemers beperkt tot 20. De definitieve kalender is nog niet bekend maar de finale zou wel voorzien worden op het Barber Motorsports Park.

Vanaf 2022 gelden er trouwens leeftijdsvoorwaarden voor deelname aan de junior categorieën
Meer daarover :

error: Alert: Content is protected !!