Home > Rallycross > WRX: met vijf voor de titel

WRX: met vijf voor de titel

We tellen stilaan de uren af naar het slotweekend van het FIA Wereldkampioenschap rallycross 2021 dat plaatsvindt op de Nürburgring in Duitsland.

Daar wordt een double-header afgewerkt met de zevende manche op zaterdag en de achtste en laatste manche op zondag. Dat betekent dat er volgend weekend nog maximaal zestig punten te verdienen zijn.

Mathematisch maken dan nog vijf rijders kans om de titel te veroveren. We overlopen ze graag samen met u.

Het is de Zweed Timmy Hansen die met zijn Peugeot 208 van Team Hansen de leiding in handen heeft. Hij heeft 178 punten achter zijn naam en kan in Duitsland zijn tweede titel behalen. Zijn eerste behaalde hij in 2019 in Zuid-Afrika, na een ware thriller.

Zijn landgenoot Johan Kristoffersson is met een Audi S1 van KYB EKS JC de eerste achtervolger en heeft een achterstand van 17 punten. Kristoffersson is drievoudig wereldkampioen rallycross en die behaalde hij telkens met een Volkswagen Polo. De eerste twee titels veroverde hij in 2017 en 2018 met het officiële team van Volkswagen Motorsport en vorig jaar deed hij dat nog eens over, maar dan voor Kristoffersson Motorsport.

Kevin Hansen is derde en is de jongere broer van Timmy Hansen. Ook hij rijdt met een Peugeot 208 binnen het Team Hansen. In 2016 veroverde hij de Europese titel bij de Supercars. Hij heeft 19 punten minder dan zijn broer en houdt zo ook de druk op de ketel bij Kristoffersson.

Op de plaatsen vier en vijf volgen de Hyundai-rijders Niclas Grönholm en Krisztian Szabo. De Fin Grönholm heeft 149 punten en de Hongaar Szabo heeft er 127. Het lijkt voor deze laatste twee dan ook een bijzonder moeilijke opdracht om het leidende trio nog bij te benen.

Naast de titeljacht houden wij ook weer de prestaties van onze landgenoot Enzo Ide in de gaten. Hij zal erop gebrand zijn in Duitsland een derde of zelfs vierde finale te behalen nadat hij dat al deed in Zweden en België.

error: Alert: Content is protected !!