Home > Circuit > In een notendop: FIA F2 – FRECA – F4 – Kart

In een notendop: FIA F2 – FRECA – F4 – Kart

  • FIA F2 – De 19-jarige Brit Oliver “Olli” Caldwell, momenteel achtste in het FIA F3 kampioenschap, zal de laatste twee weekends uitkomen in de Formule 2 voor team Campos. Caldwell zal in Jeddah en Yas Marina de Duitser David Beckmann vervangen. Beckmann had al eerder budgettaire problemen, de kans is dus groot dat de Duitser zijn budget wil sparen en afhaakt uit een campagne waar hij nog weinig te winnen of te verliezen heeft.
  • FRECA – Op Le Castellet hield de Formula Regional testritten. Zeven teams waren er aan de slag. De Italiaan Gabriele Mini (ART) domineerde de eerste dag. Op dag 2 was de beste tijd voor de Franse F4 kampieoen Esteban Masson (R-Ace), die sneller was dan de Duitse en Italiaanse F4 vicekampioen Joshua Durksen (Arden) en opnieuw Gabriele Minì.
  • F4 Italië – Op Misano waren er vorige week testritten. Het Italiaanse kartingtalent Andrea Kimi Antonelli (Prema) zette er de snelste tijd voor Kacper Sztuka (US Racing) en Rafael Camara (Prema). Onze landgenote Maya Weug (Iron Lynx) besloot met een 13de tijd.
  • Karting – Mooie prestatie voor onze jonge landgenoot Dries Van Langendonck (Parolin TM racing) die vierde werd in de WSK Final Cup in het Italiaanse Adria. De zege ging er op de lijn naar de Roemeen David Cosma-Cristofor, voor de Spanjaard Christian Costoya en de Nederlander Dean Hoogendorn.

foto: renault-sport/archief

error: Alert: Content is protected !!