Home > Industrie > Dreamcars > Het nieuwe Alpine A110 gamma : drie filosofieën en evenveel emoties

Het nieuwe Alpine A110 gamma : drie filosofieën en evenveel emoties

Sinds zijn lancering in december 2017 is de Alpine 110 verkrijgbaar in verschillende versies, van de Alpine A110 Première Edition bij de lancering tot de Alpine A110 Légende GT in 2021. Vandaag onthult Alpine zijn nieuwe A110-gamma met de A110, het origineel, de nieuwe A110 GT, de grand tourer en de nieuwe A110 S, de sportwagen.

(persbericht)

Deze drie versies, allemaal op en top Alpine, hebben elk hun eigen identiteit en hun eigen territorium. Op hun manier bieden ze drie verschillende rijervaringen die toch authentiek Alpine zijn. Ze blijven trouw aan de principes van lichtheid en wendbaarheid van Alpine en worden aangedreven door een 4-cilinder turbomotor van 1,8 liter, gekoppeld aan een 7-trapsautomaat van Getrag met natte dubbele koppeling.

De Alpine A110 is de toegangspoort tot het Alpine-universum. De combinatie van zijn ‘Alpine’-chassis en zijn motor met 252 pk garandeert een rijplezier dat doet denken aan de Berlinette. De lichte, strak sturende en levendige A110 toont zich in alle omstandigheden wendbaar en dynamisch. Nieuwe Alpine A110 GT is de sportieve Grand Tourer-coupé van het gamma. Zijn motor
van 300 pk in combinatie met het ‘Alpine’-chassis is de ideale combinatie van prestaties en comfort. Met zijn zeldzame elegantie en veelzijdigheid is de A110 GT de sportwagen voor dagelijkse ritten en lange reizen.

De nieuwe Alpine A110 S positioneert zich aan de top van het gamma en legt de nadruk op prestaties. Met zijn ‘Sport’-chassis komt het potentieel van de 300 pk sterke motor volledig tot zijn recht. Hij is sportief in hart en nieren en krijgt als optie semislick-banden en een
speciale aerodynamische kit. Daarmee wordt gemikt op bestuurders die vooral op het circuit op zoek zijn naar een scherper rijgedrag. De onmiskenbaar doeltreffende A110 S is een concentraat van emoties. Afhankelijk van het land kunnen bestellingen voor het nieuwe Alpine A110-gamma vanaf 24 november worden geplaatst.

2021 is een historisch jaar voor Alpine. Het merk rijdt voor het eerst mee in de Formule 1, met een overwinning in de Grote Prijs van Hongarije, en zet het Endurance-programma van het merk in de koninginnenklasse voort. In die optiek past het nieuwe A110-gamma. Het is niet alleen overzichtelijker, maar ook performanter en weerspiegelt onze ambities in de autosport.”, zegt Laurent Rossi, CEO van Alpine

error: Alert: Content is protected !!