Home > #Hoofdnieuws > Endurance: veel actie in januari

Endurance: veel actie in januari

Het nieuwe jaar zal amper enkele dagen oud zijn of we kunnen alweer gaan racen. Uiteraard is op 1 januari de start van de Dakar 2022 en vijf dagen later de Africa Race, maar ook de fans van uithoudingsraces kunnen meteen genieten in januari, met onder meer de Golf 12 Hours, de 24 uur van Dubai en de 6àste verjaardag van de 24 uur van Daytona.

Op 14 en 15 januari staat de zeventiende editie van wat ondertussen een klassieker is op het menu in Dubai, met een stevige Belgische inbreng. Uiteraard is er WRT dat voorheen de race al won en weer van de partij is, echter de rijders van de Belgische succesformatie moeten nog bekend gemaakt worden. Nog in GT3, een klasse die behoorlijk gestoffeerd is, zien we een PROsport Racing Aston Martin Vantage voor een Belgisch kwartet, met name Dumarey-Dumarey-Glorieux-Balcaen. Opvallend is ook de aanwezigheid van minstens drie BMW M4 GT3, naast uiteraard Porsche, Mercedes, Audi en andere Lamborghini.

In GT2 (GTX) zien we PK Carsport met het kwartet Guelinckx-Longin-Longin-Lowette in de Audi R8 GT2 van de Hasseltse formatie, waarbij het interessant zal zijn om te zien hoe de GT2 zich verhoudt tegenover de GT3’s, maar ook de Porsche 911 GT3 Cup van de diverse generaties. Red Ant Racing zet twee van zulke Porsche in, één ‘nieuwe’ Porsche 992 GT3 Cup voor Wils-Hensen-Vanderfeesten-Boonen en een ‘oudere’ 991 voor van Parijs-Redant-Redant-Ooms. Ook Speedlover komt met een 991 en een 992 richting het Midden-Oosten.

In GT4 zien we dan weer Gillion-Verdonck-Dumarey in een Vantage GT4 van PROsport Racing, terwijl AC Motorsport in de TCR-klasse met de Audi RS3 uitkomt.

Deelnemerslijst: https://www.24hseries.com/pdf/entrylist/hankook-24h-dubai-2022

Gulf 12H met Rossi

In Abu Dhabi, waar het seizoen op 8 en 9 januari afgetrapt wordt, staan voorlopig geen Belgen op de deelnemerslijst, maar wel Valentino Rossi in een Ferrari 488 GT3 van Monster VR46 by Kessel.

Op het einde van de maand, op 29 en 30 januari, viert Daytona zijn 60ste verjaardag, met onder meer de eerste outing van de nieuwe GTD Pro-klasse, waar we mogelijk enkele Belgen zien.

error: Alert: Content is protected !!