Home > #Hoofdnieuws > WTCR Sotchi: Vervisch en Magnus op jacht naar succes in finale

WTCR Sotchi: Vervisch en Magnus op jacht naar succes in finale

Zes rijders trekken dit weekend naar Rusland met het oog op de titel in de WTCR 2021 en dat in het vierde seizoen van de FIA World Touring Car Cup. Een van die zes is de Kortrijkzaan Fred Vervisch, terwijl Gilles Magnus in Rusland een tweede bekroning bij de Junior-rijders op zak kan steken.

Foto: © WTCR

Yann Ehrlacher, de regerende kampioen telt voor de races in Rusland 36 punten meer dan zijn dichtste achtervolger. Met een maximum van 60 te behalen punten in de beide races in Rusland, is er echter nog niets gespeeld.

Comtoyou Team Audi Sport-rijder Frédéric Vervisch en Honda-rijder Esteban Guerrieri (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport) volgen de Fransman Ehrlacher op respectievelijk 36 en 37 punten, terwijl Lynk & Co Cyan-rijders Santiago Urrutia en Yvan Muller ook nog in de race om de titel zijn.

Frédéric Vervisch: “De achterstand op Yann bedraagt inderdaad 36 punten, dus het is veel en niet veel tegelijkertijd, in die zin dat er altijd wel wat gebeurt in het WTCR. Ik hoop dat we meteen goed bij de les zijn, om druk te zetten. En als we druk zetten, kan er van alles gebeuren. We zullen ons beste weekend van het seizoen moeten neerzetten. Het zou mijn eerste FIA-titel in mijn leven zijn en dat zou heel wat voor mij betekenen.”

Strijd om de ereplaatsen, pakt Gilles Magnus tweede titel?

Jean-Karl Vernay is ook niet kansloos, maar met een achterstand van 55 punten op Ehrlacher staat de Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team-rijder voor een zware opgave om de titel te pakken. Anderzijds bedraagt het verschil tussen de tweede en de zesde plaats slechts negentien punten, terwijl Gabriele Tarquini, momenteel twaalfde in de voorlopige rangschikking, ook nog steeds vicekampioen kan worden. De ex-F1-rijder hangt na komend weekend zijn helm in de wilgen.

Na het winnen van de WTCR Trophy voor privérijders, richt Gilles Magnus zijn aandacht nu op het winnen van de FIA WTCR Junior Driver titel in Sotchi, met Luca Engstler als dichtste concurrent. Magnus kan Comtoyou Team Audi Sport ook helpen om Cyan Racing Lynk & Co ervan te weerhouden om voor de derde keer het teamkampioenschap te winnen.

Het 5,858 kilometer lange Sotchi Autodrom, gebouwd voor de Russische Grand Prix F1 van 2014, is nieuw voor het grootste deel van de WTCR-grid, hoewel Jordi Gené, Attila Tassi en Vernay allemaal op het circuit hebben geracet, waarbij Gené er de eerste van zijn twee TCR-titels 2015 won. Urrutia en Nathanaël Berthon hebben in het verleden al met eenzitters in Sochi geracet.

error: Alert: Content is protected !!