Home > Rallycross > DIVERS > WRX Nürburgring: De Ridder op titeljacht

WRX Nürburgring: De Ridder op titeljacht

Onze landgenoot Guillaume De Ridder gaat tijdens het laatste weekend voor het wereldkampioenschap rallycross, dat op 27 en 28 november doorgaat op de Nürburgring, op zoek naar de titel in RX2e.

RX2e is de opvolger van RX2 en is een volledig elektrische klasse. De Ridder wil geschiedenis schrijven op de Nürburgring volgende week door de eerste kampioen te zijn in de allereerste elektrische klasse in rallycross. Onze landgenoot begint aan zijn opdracht met een voorsprong van negen punten op de Fin Jesse Kallio.

Guillaume De Ridder won de eerste wedstrijd in Barcelona en was enkele weken geleden de laureaat van de vierde manche in Spa en lijkt zodoende klaar om de titel naar België te halen. Toch onderschat de ingenieur bij Renault de tegenstand niet: “Ik voel me relaxed omdat het beter is negen punten voorsprong te hebben dan met een achterstand te beginnen. Maar niets is zeker, het is maar een klein voordeel. Ik ga naar de Nürbugring met hetzelfde doel als altijd, om te winnen. Om een kampioenschap te winnen moet je proberen wedstrijden te winnen, dat heb ik geleerd uit mijn campagnes in RX2 (De Ridder kwam enkele jaren geleden net tekort en werd vice-kampioen, nvdr). Jesse Kallio rijdt erg regelmatig en was het ganse seizoen sterk. Het zal afhangen van details.

error: Alert: Content is protected !!