Home > VAS > Rallysprint > VAS Kortrijk: winst voor Verschueren

VAS Kortrijk: winst voor Verschueren

Vincent Verschueren heeft voor de zesde keer de 6 Uur van Kortrijk, een VAS-wedstrijd, op zijn naam geschreven. De Oost-Vlaming toonde zich in zijn Volkswagen Polo GTi na twee dagen de meerdere van Freddy Loix. Bij de historics was Danny Kerckhof de laureaat.

Er stond weer geen maat op Vincent Verschueren in zijn Volkswagen in en rond Kortrijk. De Oost-Vlaming pakte zondagochtend meteen de leiding over van Freddy Loix en zou die niet meer uit handen geven. De teller staat inmiddels op zes algemene zeges voor de voormalige Belgische kampioen en deze zege is zijn vijfde op een rij. Verschueren won ook al eens bij de historics.

Voor de ereplaatsen werd een mooie strijd geleverd. Bernd Casier (Ford) bleef lang in de buurt van Verschueren, maar na de middag moest hij de rol lossen en verloor hij tijd toen hij even rond ging. Casier vocht wel terug en behaalde uiteindelijk nog een derde plaats. De tweede plaats ging naar Freddy Loix (Skoda) die die ereplaats in zijn schoot geworpen kreeg door het tijdverlies van Bernd Casier en problemen voor Sébastien Bédoret (Skoda) die ook lang uitzicht had op het podium. De jonge Waal moest uiteindelijk met een vijfde plaats vrede nemen. De vierde stek ging naar Davy Vanneste (Citroën) die een regelmatige wedstrijd reed, maar zich nooit kon mengen in de strijd om de overwinning.

Danny Kerckhof in BMW bij Historics

Bij de historics vielen heel wat kleppers vroeg waardoor Danny Kerckhof (BMW) halfweg koers op kop kwam. Hij haalde het uiteindelijk voor merkgenoot Jean-Louis De Roeck (BMW) en Rik Vannieuwenhuyse (Ford).

error: Alert: Content is protected !!