Home > Rallycross > BK > BK Rallycross Mettet: kampioenen gekend

BK Rallycross Mettet: kampioenen gekend

Op het Circuit Jules Tacheny te Mettet werd vandaag de zesde en laatste wedstrijd tellende voor het Belgische kampioenschap rallycross afgewerkt. Het werd een dag met af en toe verrassende wendingen mede door het erg wisselvallige weer.

In RX3 kregen de reguliere deelnemers van het Belgisch kampioenschap met de Duitser Nils Volland (Audi A1/Volland Racing) en Clément Picard, die met zijn Renault Twingo het Franse kampioenschap afwerkte, te duchten tegenstanders voor de dagwinst. En het was Picard die na een spannend duel met Volland uiteindelijk het laken naar zich toetrok. Wat de titel betreft is het uiteindelijk Davy Van Den Branden (Citroën DS3) die mede dankzij een derde plek na voornoemd duo zich kampioen van 2021 mag noemen in deze klasse. Yves Teelen, leider voor dit weekend moest op zaterdag in de finale opgeven. De double-header deed Teelen zo de das om, want zijn Peugeot 208 raakte niet meer hersteld voor de slotwedstrijd.

Steve Volders is kampioen in de klasse Supernationals min 2000cc. Volders had reeds een geruststellende voorsprong voor aanvang van dit weekend en werd op deze slotdag niet meer bijgebeend. Sterker nog, Volders nam voor de gelegenheid deel in de klasse Super1600 met een gehuurde Renault Twingo, want zijn Ford Fiesta is ondertussen verkocht. Het was BMW-rijder Martijn Vanhove die na de zaterdagwedstrijd ook die van deze zondag op zijn naam schreef. De Duitser Jens Barkhoff (Volkswagen Polo) werd tweede voor de Nederlander Pim Garvelink (Honda Civic).

Kristof Bex was met zijn Volvo S40 dit weekend oppermachtig in de klasse Supernationals plus 2000cc en won twee dagen op rij en gaf zo zijn titel van 2021 nog wat extra glans. Ludo Hermans, ook met een Volvo onderweg, werd tweede vandaag voor BMW-rijder Thomas Haels.

De overige kampioenen zijn Dany Born (Cross Cars Seniors), Emilien Allart (Cross Car Juniors) en Bjorn Versluys (Superbuggy). Bij de Cross Car Seniors was de dagwinst overigens voor Kobe Pauwels, bij de Juniors won Romuald Demelenne en Bjorn Versluys was de beste bij de Superbuggy’s.

error: Alert: Content is protected !!