Home > Moto > WorldSBK: races in Indonesië verzet naar zondag

WorldSBK: races in Indonesië verzet naar zondag

In Indonesië is het WK voor Superbikes te gast op het nieuwe circuit van Mandalika. De wereldtitel voor de WorldSBK is nog te begeven en gaat tussen de Turk Toprak Razgatlioglu en de Brit Jonathan Rea. Die starten trouwens naast elkaar op de eerste rij. Echter, hevige regenval zorgde ervoor dat de race van zaterdag werd afgelast. Er werd wel beslist om die te verzetten naar zondag. Dat heeft wel zo zijn gevolgen. De Superpole race valt dan weg (en een mogelijke verdere 10 punten voor de winnaar), maar er komen wel twee races voor de Superbikes. Nog meegeven dat door ongevallen en blessures Sam Lowes en Leon Haslam niet meer zullen deelnemen aan de wedstrijden van zondag, onze landgenoot Loris Cresson maakte overigens ook de verplaatsing niet naar Indonesië omwille van een blessure die hij in Portugal opliep. Hij bleek nog niet voldoende hersteld. De Supersport race werd wel gereden. Daar was er een eerste zege in WorldSSP voor Raffaele De Rosa (Orelac Racing VerdNatura) die poleman Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) te snel af was. Federico Caricasulo (VFT Racing) vervolledigde het podium.

foto: (c)worldsbk.com

error: Alert: Content is protected !!