Home > F1 > F1: Zhou wellicht naar Alfa Romeo, Piastri reserve bij Alpine

F1: Zhou wellicht naar Alfa Romeo, Piastri reserve bij Alpine

Het nieuws zou vandaag moeten worden aangekondigd: de Chinees Guanyu Zhou zou het zitje naast Bottas krijgen bij het Alfa Romeo F1 team. Het probleem was dat een Alfa Romeo dealer in China de aankondiging al afgelopen week in zijn uitstalraam zette en dus is de verrassing er straks wellicht wat af.

foto: (c)fiaformula2.com

Wel heet van de naald is de aankondiging vandaag van AlpineF1 dat Australiër Oscar Piastri wordt aangeduid als de test- en reserverijder van het team. Leuk detail: zowel Zhou als Piastri zijn nog in de running voor de titel in de Formule 2. De Australiër leidt de Chinees met 178 punten tegenover 142 maar er staan nog zes races op het programma in de weekends van Jeddah en Abu Dabi.

error: Alert: Content is protected !!