Home > WRC > WRC 2022: huidige generatie Rally1 wagens volgend jaar toegelaten in WRC

WRC 2022: huidige generatie Rally1 wagens volgend jaar toegelaten in WRC

De huidige generatie Rally1 wagens mogen volgend jaar deelnemen aan het World Rally Championship met een verminderd vermogen.

Het WRC gaat volgend jaar over op nieuwe hybride Rally1-regels, waarbij Toyota, Hyundai en M-Sport Ford momenteel gloednieuwe auto’s ontwikkelen met een hybridesysteem van 100 kW. Oorspronkelijk betekende de overstap naar Rally1 het einde van het geliefde World Rally Car-tijdperk, maar de FIA ​​heeft sindsdien aan Motorsport.com bevestigd dat de in 2017 geïntroduceerde generatie voertuigen volgend jaar nog steeds kan deelnemen aan WRC-evenementen.

Om te kunnen concurreren, zullen de WRC-auto’s ongeveer 30 pk minder hebben dan de huidige specificatie, wat wordt bereikt door een aanpassing aan de turborestrictor. Dit zorgt ervoor dat de oude Rally1 wagens niet sneller zijn dan de nieuwe en zo geen evenementen kunnen winnen.

error: Alert: Content is protected !!