Home > VAS > Rittensport > VAS Classic: 5 Uren van het Brugse Ommeland gaan opnieuw “RAC-style”

VAS Classic: 5 Uren van het Brugse Ommeland gaan opnieuw “RAC-style”

JBR Events zijn de organisatoren achter de Belgian Westhoek Classic. En als zij de handen in elkaar slaan met AC Medina voor een wedstrijd als de “5 Uren van het Brugse Ommeland”, dan weten de deelnemers waaraan ze zich kunnen verwachten: een oerdegelijke en no-nonsens navigatierit, gekruid met wat rally nostalgie.

(persbericht)

De wedstrijd, die zal verreden worden onder de VAS Classic reglementering, wordt aangekondigd als “een navigatierit ‘by night’ middenin de bossen van het Brugse Ommeland” met “RAC-rally allures“. Moeten we nog herhalen dat de “5 Uren van…” zijn ontstaan kende nadat AC Noordzee de activiteiten op pauze zette? De nieuwe organisatoren visten de “Garnalenrit” op en staken die in een nieuw jasje. De wedstrijd kon éénmaal doorgaan onder zijn nieuwe vorm in 2019, voordat Corona roet in het eten gooide in 2020. Voor deze editie beloven de organisatoren meer kilometers binnen het compacte tijdschema.

Karaktervol parcours in de bossen en in het donker

Het wordt een rit van ongeveer 150 kilometer die de deelnemers in, om en doorheen het Brugse Ommeland voert. Dat is een bosrijk gebied en het tracé wordt door de organisatie bestempeld als “karaktervol”. Dat bracht hen meteen ook op het idee om RAC-stijl te gaan, met verwijzingen naar de legendarische Britse rally. Het is en blijft een navigatierit, wees daarover niet bezorgd, maar koplampen, de herfstige omstandigheden en de donkere bossen zorgen voor die speciale sfeer. Getrouw aan hun filosofie wordt het een rit waar de nadruk ligt op kaartlezen “pur-sang”, eerder dan op puzzelwerk en valletjes. Op tijd rijden en binnen de tijd blijven zal opnieuw cruciaal worden. In alle geval: de fun is absoluut verzekerd!

Er staan 104 wagens op de deelnemerslijst met daarin al het volk dat het mooie weer maakt binnen de VAS Classic en navigatieritten. Het overlopen van de lijst zou ons te ver voeren want er zijn gewoonweg teveel kanshebbers op de zege in deze bijzondere wedstrijd. Maar wie de verplaatsing wil maken naar Wingene en Brugge zal niet ontgoocheld zijn, en dat geldt zowel voor deelnemers als voor toeschouwers. Op de site van de organisatie (https://www.jbrevents.be/de5uren/toeschouwers/) is er trouwens binnenkort een lijst van publiekspunten te vinden waar men, in de bossen en in het donker, de passages van de wagens kan gaan bekijken!

Start en aankomst, een natje en een droogje, tussenstanden, uitslagen en straffe verhalen zijn er bij Feestzaal ‘De Verrekijker’ (met adres Verrekijker 1 te 8750 Wingene). De eerste wagen start er zaterdag 23 oktober om 17u voor de eerste etappe 1. Omstreeks 18u keren dan de vroegste vogels terug voor een pauze en vanaf 18u30 wordt er weer vertrokken voor het tweede deel. De finish wordt voor de eerste wagens verwacht rond 22u.

error: Alert: Content is protected !!