Home > #Hoofdnieuws > Pure ETCR: met de felicitaties van Goodyear

Pure ETCR: met de felicitaties van Goodyear

Het eerste seizoen van PURE ETCR, ‘s werelds eerste volledig elektrische toerwagenkampioenschap dat voor meerdere merken openstaat, kende zondag in Pau-Arnos in het zuidwesten van Frankrijk zijn finale van het seizoen 2021. Als exclusieve bandenleverancier en partner van het eerste uur van dit baanbrekende kampioenschap stond Goodyear heel het seizoen in de frontlinie van de PURE ETCR-actie. Mattias Ekström is de eerste PURE ETCR King of the Season.

Na meetings in Italië, Spanje, Denemarken en Hongarije trok de PURE ETCR-paddock richting het Circuit Européen Pau-Arnos, dat zichzelf onlangs als centrum voor elektrische voertuigen heruitvond en als zodanig de perfecte locatie was voor de finale van dit baanbrekende kampioenschap voor elektrische toerwagens. PURE ETCR beleefde zijn eerste seizoen en is een kampioenschap dat enkel openstaat voor volledig elektrische toerwagens. Onder de deelnemers vinden we onder meer de motorsportafdelingen van Hyundai en CUPRA, maar ook de privaat ontwikkelde wagen van het Team Romeo Ferrari, een bolide gebaseerd op de Alfa Romeo Giulia. Met een vermogen van 500 kW en achterwielaandrijving zijn deze auto’s de krachtigste toerwagens ooit gebouwd. Ze zorgen dan ook altijd voor spektakel, waarbij de fans genieten van korte, intense wedstrijden opgebouwd volgens het ‘battle’-format.

Na drie dagen met stevige races in Pau-Arnos werd de Franse Hyundai-rijder Jean-Karl Vernay tot de King of the Weekend uitgeroepen, want hij verzamelde het meeste punten van de deelnemers. Een vijfde plaats in de B-Super Finale was voldoende voor de Zweedse toerwagenlegende Mattias Ekström om de titel in de wacht te slepen en dat voor het Spaanse merk CUPRA, dat ook de constructeurstitel behaalde.

Goodyear’s betrokkenheid bij PURE ETCR-fabrikanten zoals CUPRA gaat verder dan enkel de aanwezigheid op het circuit. CUPRA heeft gekozen voor Goodyear-banden voor een aantal van zijn huidige productiewagens, waaronder zijn vlaggenschip, de Formentor VZ5 en diverse varianten van de León, die standaard met de productieversie van de Goodyear Eagle F1 SuperSport uitgerust zijn.

Sebastian Trinks, Goodyear Event Leader voor het WTCR en het PURE ETCR:

Proficiat, Mattias Ekström, die de allereerste PURE ETCR King of the Season is geworden, in zo’n intense competitie die uiteindelijk met slechts vier punten verschil werd beslist. Wij bij Goodyear zijn onder de indruk van de kwaliteit van de races en het spektakel dat PURE ETCR heeft geboden en daar moeten we Eurosport Events voor bedanken. We kijken ernaar uit om hen te ondersteunen als PURE ETCR tijdens het tweede seizoen in 2022!

error: Alert: Content is protected !!