Home > #Hoofdnieuws > FIM EWC: de 24H Spa voor motoren is terug!

FIM EWC: de 24H Spa voor motoren is terug!

Het is officieel: de 24H SPA EWC Motos vindt plaats op 4 en 5 juni 2022. Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van een honderd jaar oud circuit wordt binnenkort geschreven met de terugkeer van het circuit van Spa-Francorchamps op de kalender van de FIM Wereldkampioenschap Endurance.

(naar persbericht)

Het circuit van Spa-Francorchamps stond van 1973 tot 2003 met de beroemde 24 Uren van Luik op de Endurance-kalender. De befaamde omloop is nu terug met een endurance race voor motorrijders op het zeer snelle en golvend parcours met legendarische bochten als de Raidillon, de dubble linkse aan Blanchimont, de technische Bruxelles en de Chicane. Liefhebbers van tweewielers zullen een fantastische show te zien krijgen.

Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur van het Circuit de Spa-Francorchamps
We zijn er trots op dat we opnieuw een endurance-motorrace mogen organiseren: de langverwachte terugkeer van een 24-uurs motorrace op het circuit van Spa-Francorchamps als onderdeel van een kalender met even legendarische circuits. Een meer dan symbolische datum aangezien de allereerste race op ons Circuit een motorrace was en we vieren ons honderdjarig bestaan ​​sinds augustus 2021.

Jos Driessen, voorzitter van de FMB (Belgische Motorfederatie)
De 24 Uren van Luik, sinds 1971 georganiseerd door het AMC RAC JUNIOR LUIK en vanaf 1973 op het Circuit van Spa-Francorchamps, was tot 2003 een van de belangrijkste internationale motorevenementen in ons land. Het was het jaarlijkse evenement voor vele Belgische en buitenlandse motorsportliefhebbers en was een klassieker op de FMB- en FIM-sportkalender. Bovendien sleepte ons land verschillende wereldtitels binnen (Richard Hubin, Stéphane Mertens, Team Wim Motors) en dit jaar onze landgenoot Xavier Siméon, met de Yoshimura Sert Motul team, werd wereldkampioen. Ik ben dan ook erg blij dat ik weer zo’n prestigieus motor-uithoudingsevenement kan verwelkomen en wil het Circuit van Spa-Francorchamps bedanken voor alle inspanningen om de terugkeer van dit evenement mogelijk te maken België.

François Ribeiro, hoofd van Discovery Sports Events
De terugkeer van de 24H Spa EWC Motos is een belangrijke stap in de groei van het wereldkampioenschap endurance. Renners, teams en fans over de hele wereld zijn bekend met het beroemde circuit van Spa-Francorchamps. Sinds onze eerste gesprekken met Nathalie Maillet in mei 2016 hebben circuitmanagement, de FIM en de FIA ​​samengewerkt aan een plan om het circuit aan te passen voor de terugkeer van het motorrijden zonder het DNA te veranderen. Het plan wordt in 2022 werkelijkheid. Het evenement staat gepland voor de komende 10 jaar, begin juni. We willen dat het niet alleen een van de meest uitdagende enduranceraces op de EWC-kalender wordt, maar ook een grote bijeenkomst voor motorfans, die in de best mogelijke omstandigheden worden verwelkomd op het mooiste circuit ter wereld.”

Jorge Viegas, FIM-voorzitter
“Het is met grote trots dat we de terugkeer van de 24H Spa EWC Motos kunnen aankondigen! Na twee moeilijke jaren waarin onze promotor Discovery Sports Events, de organisatoren, de nationale federaties en de FIM hun inspanningen moesten verdubbelen om het FIM World Endurance Championship te behouden, staan ​​deze topevenementen eindelijk weer op de kalender voor 2022. We kijken uit naar tot ziens voor een extreem competitief seizoen waarin de hoofdrolspelers de strijd aan kunnen gaan op het legendarische Circuit de Spa-Francorchamps.

error: Alert: Content is protected !!