Home > Rally > ERC > ERC Hongarije: Mikkelsen favoriet

ERC Hongarije: Mikkelsen favoriet

De titelbepalende fase van het FIA European Rally Championship 2021 begint deze week met de Rally Hongarije, de eerste van twee asfaltevenementen tussen nu en Rally Islas Canarias medio november.

Na twee spectaculaire gravelwedstrijden, de 55e Azoren Rallye en ERC-nieuwkomer Rally Serras de Fafe e Felgueiras, zullen de seizoen afsluitende asfaltrondes niet minder veeleisend of intens zijn.

Gevestigd in de stad Nyíregyháza in het noordoosten van Hongarije, heeft het voorlaatste evenement van de ERC-campagne 2021 een inzending met 56 geregistreerde bemanningen en overeenkomsten met Barum Czech Rally Zlín met etappes die worden gereden op een mengsel van asfalt, gebroken beton en smalle wegen in gebieden van een spectaculair landschap.

Het evenement omvat een populaire superspecial op het Rabócsiring rallycrosscircuit ten zuiden van Nyíregyháza, plus een speciale etappe door de straten van de gaststad. De rally geeft ook de kans voor deelnemers van het Hongaarse nationale kampioenschap om hun talenten op internationaal niveau te laten zien, en het op te nemen tegen verschillende vooraanstaande Hongaarse coureurs die regelmatig deelnemen aan het ERC, zoals meervoudig ERC2-kampioen Tibor Érdi Jr, ERC3 Junior Martin László , ERC3-puntenscorer Adrienne Vogel en drievoudig ERC-podiumplaatsen Norbert Herczig.

Andreas Mikkelsen is echter de man van het moment voor Rally Hongarije. Nadat hij afgelopen weekend de WRC2-categorie van het FIA World Rally Championship in Spanje won, kan de Noor in een week tijd een tweede grote FIA-titel toevoegen door Europees kampioen te worden. Mikkelsen won vorig jaar tijdens zijn Rally Hongarije-debuut en keert terug in een Škoda Fabia Rally2 Evo met een voorsprong van 71 punten.

error: Alert: Content is protected !!