Home > Circuit > Alpine Europa Cup: wie van de vier en wat doet Ugo De Wilde?

Alpine Europa Cup: wie van de vier en wat doet Ugo De Wilde?

De vierde jaargang van de Alpine Elf Europa Cup wordt komend weekend in Portimao beslecht. Vier deelnemers strijden om de titel op het Autódromo Internacional do Algarve, met onder hen ook twee ‘Juniors’ die ook voor die titel zullen strijden.

Jean-Baptiste Mela (Autosport GP), drievoudig winnaar dit seizoen, trekt naar Portugal met een voorsprong van 18 punten op zijn naaste rivaal, Ugo De Wilde. Met 22 punten te verdienen in elke race, kan de regerende titelhouder tijdens de eerste wedstrijd van het weekend al kampioen worden en dus zijn titel verlengen. De laatste die dat deed, was Massimo Sigala ten tijde van de Alpine Europa Cup met de Alpine GTA V6 Turbo!

Terwijl hij zijn lot in eigen handen heeft, moet de Fransman zijn achtervolgers toch goed in de gaten houden. Ugo De Wilde (Herrero Racing) wil verder gaan op zijn elan na zijn twee overwinningen op Circuit Paul Ricard, terwijl Lilou Wadoux (Patrick Roger Autosport GP) ook niet van plan is om op te geven. Beide jonge rijders strijden ook om de kroon van de Junior-categorie, waarbij de Belg als leider vertrekt.

Laurent Hurgon (LSGroup Autosport GP), de runner-up van vorig jaar en tweevoudig winnaar in Portugal, zal op een mirakel moeten hopen, want hij moet het maximum aantal punten halen om in uitzonderlijke omstandigheden kans te maken op de titel.

error: Alert: Content is protected !!