Home > Rallycross > EuroRX > WRX: Timmy Hansen leidt in Portugal

WRX: Timmy Hansen leidt in Portugal

De Zweed Timmy Hansen is in het Portugese Montalegre leider na de eerste dag van de zevende manche van het FIA Wereldkampioenschap rallycross.

De oudste van de Hansen-broers was met zijn Peugeot tweemaal de snelste in even veel heats. De Fin Niclas Grönholm (Hyundai i20) is voorlopig tweede na een tweede en derde reekstijd. Regerend wereldkampioen Johan Kristoffersson (Audi S1) was slechts zesde in de eerste reeks en klom na een tweede tijd in de volgende heat op naar de derde plek. Dat is één plaats beter dan onze landgenoot Enzo Ide, Kristofferssons teamgenoot bij KYB EKS JC. Enzo Ide klokte overigens een derde reekstijd in de eerste heat.

In RX3, waar de rijders hun Europese finalewedstrijd rijden in Montalegre, is het de Rus Marat Knyazev die leidt met de Audi A1 van Volland Racing. Daarmee blijft hij zijn landgenoot Yury Belevskiy en onze landgenoot Kobe Pauwels voor.

Op zondag wordt de wedstrijd vervolgd vanaf 10 uur plaatselijke tijd, dat is 11 uur in België.

error: Alert: Content is protected !!