Home > #Hoofdnieuws > WRC Monza: meer proeven in de bergen, maar circuit blijft centrum

WRC Monza: meer proeven in de bergen, maar circuit blijft centrum

Het WRC kent mogelijk dit weekend in Catalonië al zijn verdict, maar op 19, 20 en 21 november vindt de slotmanche in het Italiaanse Monza plaats. Autosportwereld.be kon de routes al inkijken.

Foto ©: WRC

Op vrijdag start de wedstrijd met vier proeven in de bergen, tweemaal Gerosa (11,09 km) en tweemaal Costa Valle Imagna (22,17 km). In de namiddag wordt er dan in het park rond de omloop gereden, met tweemaal de KP Junior 1 (14,97 km) en als afsluiter de Grand Prix 1 in het duister.

Op zaterdag trekken de concurrenten voor San Fermo (14,45 km) en Selvino (25,06 km), eerst weer de bergen in. Beide proeven zijn uiteraard tweemaal af te leggen, terwijl een dubbele Roggia (14,85 km) hen weer naar het park in Monza brengt.

Zondag is goed voor nog drie KP’s, allemaal rond het circuit, met Grand Prix 2 en Serraglio (14,43 km), die tweemaal wordt verreden en waarvan de tweede passage als Power Stage dienstdoet. De slotmanche van het WK is goed voor ‘maar’ 255 kilometer tegen de chrono.

error: Alert: Content is protected !!