Home > Rally > BRC > BRC Sezoens: finale M-Cup

BRC Sezoens: finale M-Cup

Komende zaterdag vindt in en rond Bocholt de Sezoensrally plaats. Deze wedstrijd wordt tevens de seizoensfinale van de RACB M Cup. Na de annulatie van de Haspengouwrally – de rally die voorzien was als laatste wedstrijd – besloot het bestuur om geen nieuwe wedstrijd meer aan te duiden als vervanger, waardoor het seizoen dit jaar uit 4 in plaats van 6 wedstrijden bestaat.

De uitgangspositie van de laatste manche is een droomscenario, waarbij nog 3 kandidaten kans maken op de titel. Franky Boulat en Tom Ceuppens delen momenteel de leidersplaats met 40 punten en worden van kortbij gevolgd door Philip Lommers met 36 punten. Tussen Franky en Tom is de situatie glashelder: indien één van beiden de manche wint, is die meteen ook kampioen. Indien Philip zegeviert, mogen noch Franky noch Tom als 2e eindigen en dan nog hangt het af van wie als derde eindigt vooraleer Philip zich tot kampioen kan kronen. We verwachten dus een nagelbijtend duel op het scherpst van de snee…

Scheidsrechters in dit duel worden ongetwijfeld de andere deelnemers in de M Cup, te beginnen met Patrick Diels. Patrick is geen onbekende voor de M Cup en heeft in het verleden al bewezen dat er altijd met hem rekening moet gehouden worden. Ook Loic Pirot heeft nog wat in de pap te brokken. Hij staat momenteel als vierde gerangschikt maar maakt in zijn rookie seizoen nog steeds kans om op het eindpodium van het kampioenschap te klimmen. Daarvoor moet hij wel winnen of als tweede finishen op de maaskiezels en moet hij rekenen op een opgave van Philip Lommers. Tenslotte verwelkomen we ook Wim Muilwijk nog eens. Hij kent de rally uit het verleden en zijn intrinsieke snelheid en ervaring zal hem ongetwijfeld helpen om meteen met de kopgroep mee te zijn.

Wie wordt kampioen? Ladies and gentlemen, place your bets! (Persbericht)

error: Alert: Content is protected !!