Home > VAS > Regularity > VAS: Sezoens Regularity op de rallywegen van Bocholt

VAS: Sezoens Regularity op de rallywegen van Bocholt

De Sezoens Regularity deelt op zaterdag 16 oktober de VAS-kalender met de Classic wedstrijd “6 Uren van de Noorderkempen”. Dat heeft zo zijn gevolgen, vooral dan op de inschrijvingslijsten.

(persbericht | foto:rv, pixabay)

In Wuustwezel zijn een aantal mensen aan de slag bij organisator CRRT, duo’s die anders ook wel op de deelnemerslijst prijken van een “regularity” wedstrijd. Paul en Sander Van den Wyngaert en de VW Corrado om maar de meest recente winnaars te vernoemen. Aan de andere kant zijn er een aantal mensen van RT Moustache aan de slag binnen de organisatie van de Sezoens Rally en Regularity. Het zou dus wel eens voor een verrassende uitslag kunnen zorgen in de Regularity wedstrijd.

Wie mogen we voorin verwachten?

Wel, daartoe kijken we naar de “specialisten” als Hendrik Jaeken. Die is in de Opel Corsa A op pad met Bram Babeliowsky aangezien vader Bart Babeliowsky deze keer zijn verantwoordelijkheden opneemt in de organisatie van het event. Of Luc en Tasha Van den Bogerd, uiteraard met de onmiskenbare Daihatsu Rocky of Gilbert Verstraeten, die op de Opel Kadett C echter nog een copiloot dient te vinden. En waarom ook niet Filip Dierckx, met Bas Stessens op de BMW E30 325i, of, om het in de familie te houden, Elien Dierckx op de Toyota MR2? Ook zij dient nog een copiloot te bevestigen. Verder zien we de terugkeer van Patrick en Ari Meeus met de Ford Sierra en verschijnen ook Steven en Jos De Man, vanuit de VAS Classic, op het appél met de Matra Murena. Opletten echter ook voor Sebastien en Raymond Verbeeck met de Subaru Leone.

De 5de Sezoens Regularity, verreden over ongeveer 183 kilometer, gebruikt dezelfde proeven als de Sezoensrally. De Regularity deelnemers is het echter niet te doen om de pure snelheid maar om het aanhouden van een vast opgelegd gemiddelde, in alle omstandigheden en op straffe van penaltypunten. De wedstrijd wordt verreden parrallel aan de rally. Zij maken deel uit van de affiche en krijgen zo een unieke gelegenheid om te genieten van een echte rallysfeer. Even meegeven dat de deelnemers aan de Sezoens Regularity starten na de deelnemers van de BK wedstrijd en het RACB Rally Criterium. Servicepark en podium staan traditiegetrouw in het gezellige centrum van Bocholt. De eerste wagen start ongeveer 5 minuten na de laatste deelnemer van het RACB Rally Criterium. De finish van de regularity is er na de aankomst van de 10de klassementsproef.

error: Alert: Content is protected !!