Home > VAS > Rittensport > VAS: 6u van de Noorderkempen nu zaterdag

VAS: 6u van de Noorderkempen nu zaterdag

We zegden het al eens, nog niet zo lang geleden: de Classic wedstrijden binnen VAS zitten in de lift. Amper twee weken na de wedstrijd in Hoegaarden kunnen de gegadigden terecht in Wuustwezel, voor de 6 Uren van de Noorderkempen. Navigatie en tijdscontrole zijn de codewoorden.

(persbericht)

Maar net als voor de Sezoens Regularity geldt voor organisator Classic Race en Rally Team (CRRT) dat zij op deze zaterdag 16 oktober de VAS kalender delen. Dat betekent dat een aantal deelnemers moeten kiezen en dat een aantal anderen deel uitmaken van de organisatie en dus niet op de inschrijvingslijst staan. Maar bekijken we even wat we wel kunnen verwachten in de 6 Uren van de Noorderkempen.

We zien opnieuw Jos Jamar aan de start, samen met Tony Vanherk op de Porsche 911SC. En er zijn Wilfried De Weerdt en Hans Lauwers , goed twee weken geleden nog de winnaars in de Suikerstreek met de Citroën DS3. Zij zullen zich opnieuw moeten meten met Marcel Claas en Anita Heijlen (Mini Innocenti), Robby Walschaers en Eddy Tips (Toyota Celica) , Patrick De Paü (Mazda MX5) en Jelle De Cnodder, samen met Evy Vandervaeren op de Citroën C4. En dan zijn er nog Leo Rackham en Inge Rackham met de Peugeot 205 GTI, de absolute vaste waarden in Classic en nooit uit te sluiten van de zege. Tenzij de familie Claeys roet in het eten komt gooien? Vader Johan Claeys bijvoorbeeld, zoals steeds bijgestaan door Werner Pessendorffer op de Porsche 911, of anders zoon Tim Claeys, met Jorden Boone op zijn iets recentere Porsche 911. We mogen zeker nog Philip Copmans en Filip Beyers met de Opel Kadett C Coupé als outsiders vermelden. Zij verdedigen de kleuren van CRRT en kennen de Noorderkempen op hun duimpje. De tegenstand is dus gewaarschuwd. Misschien geen kanshebbers op de zege, maar alleszins één van de mooiste wagens die men zaterdag kan zien is de lichtblauwe Jaguar E-type met rasechte V12, aan de start gebracht door Cedo Nulli.

De wedstrijd, zoals steeds met Oldtimers, Youngtimers en Toertimers, wordt gereden volgens geheim roadbook en over de openbare weg. Het parcours, ongeveer 250 kilometer lang over de landelijke wegen in het noorden van de provincie Antwerpen, wordt verdeeld in drie delen. Start en aankomst is er op zaterdag 16 oktober aan het parochiecentrum De Ark, Achter d’Hoven 63, in Wuustwezel. De eerste deelnemers gaan er op pad om 9u01. Men verwacht de vroegste finishers omstreeks 18u30.

error: Alert: Content is protected !!