Home > Circuit > GT4 European Series: na een nieuwe zege is Antoine Potty Europees vicekampioen

GT4 European Series: na een nieuwe zege is Antoine Potty Europees vicekampioen

Een tweede overwinning in Silver Cup, goed voor de titel van vicekampioen in de GT4 European Series: Antoine Potty en Stéphane Lémeret wisten in Barcelona het seizoen 2021 op een positieve noot af te sluiten. Hoewel enige pech het hen onmogelijk maakte om tot het eind om de titel te strijden mag het duo van de Toyota GR Supra GT4 uit de ateliers van CMR zich tot één van de smaakmakers van het kampioenschap uitroepen!

(persbericht)

“Als je het niveau van het kampioenschap bekijkt en als je weet dat er ook dit weekend in Barcelona nog meer dan 40 wagens aan de start stonden, dan mag je de titel van vicekampioen in de Silver Cup van de GT4 European Series als een heel positief resultaat beschouwen”, stelt Antoine Potty. “Toch zou ik liegen mocht ik beweren dat ik nergens spijt van heb. De dubbele opgave tijdens de voorlaatste meeting op de Nürburgring heeft ons een zware klap toegediend. Tot twee keer toe werd onze radiator door een steen doorboord. Zonder die incidenten hadden we tot het eind om de titel kunnen strijden. Maar zo een voorvallen maken ook deel uit van het racen!”

Aan de vooravond van de Spaanse finale van het seizoen hadden Antoine en teamgenoot Stéphane Lémeret nog een mathematische kans om de eindzege in de Silver Cup te veroveren. “Maar daarvoor hadden we beide races moeten winnen en hadden onze tegenstanders zo goed als geen punten mogen scoren”, vervolgt de 18-jarige Belg. “We hebben ons dan ook volledig op onze eigen wedstrijd toegelegd. Jammer genoeg werden de kwalificaties door nogal wat rode vlaggen onderbroken en samen met nogal wat andere rijders konden we nooit het volledige potentieel van onze auto benutten.”

Na als negende aan de eerste race te zijn vertrokken wisten Antoine en Stéphane gestaag op te klimmen, om uiteindelijk als derde de finishlijn te overschrijden. “Na de race wonnen we nog een plaats, omdat de winnaars werden bestraft voor het gebruik van een te lage bandendruk”, legt de jongeman uit Hamoir uit. “Zo veroverden we een tweede zege in de Silver Cup, al smaakte die niet hetzelfde als een overwinning die op de piste werd behaald.”

Op zondag klom de Toyota #8 van CMR van de 20ste naar de 13de plek. “Zo wisten we ook het punt voor de 10de positie in de Silver Cup te scoren”, legt hij uit. “Dat betekent dat we bij 10 van de 12 races in de punten finishten, het bewijs van onze regelmaat. Enkel de twee opgaves op de Nürburgring zijn een smet op ons blazoen, maar tegen pech valt weinig te beginnen.”

In zijn tweede seizoen in de GT4 European Series wist Antoine Potty in ieder geval indruk te maken. En voor een jonge rijder is dat misschien wel het belangrijkste! “Door tegelijk in actie te komen in het Franse kampioenschap, waar ik meer dan eens op het podium stond, en in het Europese kampioenschap wist ik dit jaar heel wat op te steken”, besluit Antoine. “Dat kon ik dit weekend ook een paar keer vaststellen, want ik liet geen enkele inhaalmogelijkheid onbenut. Daarom wil ik het team van CMR, onder leiding van Charly en Sabine Bourachot, van harte bedanken, net zoals de staf van Toyota voor hun grote steun. Ik ben gemotiveerder dan ooit om het vervolg op dit avontuur voor te bereiden!”

error: Alert: Content is protected !!