Home > Moto > Moto: Mark-Reiner Schmidt wint Superbiker

Moto: Mark-Reiner Schmidt wint Superbiker

Na een “blanco”-jaar veroorzaakt door de Covid-pandemie, hernam de ELF Moto Superbiker zijn rechten op het Circuit Jules Tacheny in Mettet en bevestigde onmiddellijk als het must-see motorevenement. In de Elf Moto Superbiker is het de Duitser Mark-Reiner Schmidt die wint voor de Oostenrijker Lucas Hollbacher, terwijl in de Elf Moto Superquader de Duitser Alfred Wolber de bovenste trede van het podium bezet, gevolgd door de Fransman Pirrick Schweda.

(persbericht)

De organisatoren hadden kosten noch moeite gespaard voor deze zonovergoten ‘reünie-editie’. Een uitzonderlijke line-up die 350 piloten samenbracht: de wereldspecialisten in Supermoto, maar ook snelheids- en motorcrosspiloten, die graag mee wilden strijden op deze unieke onverharde én asfaltbaan. Onder hen titelhouder Marc-Reiner Schmidt van 2019, Thomas Chareyre (achtvoudig wereldkampioen Supermoto), Lukas Hollbacher, Diego Monticelli, Davey Todd en vele andere internationale talenten. Maar ook op Belgisch niveau: Barry Baltus, Loucas Capone, Kevin Vieillevoye, Romain Kaivers, Lionel Deridder, Sébastien Bouillon, …

Tussen de races door kon het publiek van spectaculaire shows genieten, variërend van stuntdemonstraties door Aras en Sarah Lezito, de wereldkampioen in de discipline, tot acrobatische sprongen uitgevoerd door FMX-kampioenen David Rinaldo, Gilles Dejong, Matthew Van Hoevelen, Benjamin Bechir en Sylvan Masson, om nog maar te zwijgen van de zeven piloten uit de ‘Isle of Man’, echte “petrol heads” van de legendarische eTT-race, die zich voor de 20.000 toeschouwers uitleefden met hun immense talent.

Het publiek beleefde zaterdag ook een buitengewone avond, waarbij de wereldtitel werd gevierd die werd gewonnen door  Xavier Siméon (aangesloten bij de RUMESM-club in Mettet) en zijn teamgenoten van het Yoshimura SERT Motul-team in het FIM Motorcycle Endurance World Championship 2021. Na een magisch vuurwerk konden de toeschouwers tijdens de After Race Party op zaterdagavond genieten van de waanzinnige sfeer van Dave Lambert, DJ Ghost en Mike Push!

De race aan de leiding

De 20.000 toeschouwers werden verwend met het ritme van de races die elkaar het hele weekend opvolgden. Met 5 categorieën op de affiche waren de gevechten intens op de baan en de coureurs waren duidelijk hongerig naar concurrentie.

Wat de discipline ook was, de kanshebbers voor de overwinning streden behendig om de valkuilen van het parcours te vermijden. Met name Mark-Reiner Schmidt en Lucas Hollbacher die tot de laatste ronde hard hebben gevochten in de finale. Uiteindelijk won Mark-Reiner Schmidt voor de 4de keer de Elf Moto Superbiker.

In de categorie Quad won Alfred Wolber voor Pirrick Schweda en Maxim Cluydts. Welke show !

Freddy Tacheny, voorzitter van RUMESM (Royal Union Motor Entre Sambre et Meuse), de vzw die het evenement organiseert, is meer dan tevreden: “Dit weekend heeft de Elf Moto Superbiker zichzelf een facelift gegeven, hij is sterker dan ooit teruggekomen! De traditionele ingrediënten die deel uitmaken van het DNA van de Elf Moto Superbiker waren meer dan ooit verenigd: nabijheid, met het publiek in het hart van de actie, emotie en spektakel – alles was aanwezig! Het publiek reageerde en tekende present. Deze reünie-editie was bedoeld als feestelijk en is een voorbode van de jubileumeditie van 2022 die het 35-jarig bestaan ​​van de Elf Moto Superbiker zal vieren. Afspraak op 7, 8 en 9 oktober 2022 voor de 35ste editie, feestelijker dan ooit!

error: Alert: Content is protected !!