Home > #Hoofdnieuws > BRC Sezoens: zeer mooi startveld komende zaterdag

BRC Sezoens: zeer mooi startveld komende zaterdag

Hoewel Eddy Smeets van nature een man van de rallysport is, vinden we hem sinds de 24 uur van zolder ook terug in de pitbox van VR Racing – Qvick Motors, waar hij zich met de strategie bezighoudt. Na de zege in de klasse TA midden in september, loodste hij tijdens de Belcar finale Tom van Rompuy en Tom Boonen naar een mooie derde plek in GTA met de Marc Car Mustang. Ondertussen blijft hij ook één van de drijvende krachten achter de Sezoens rally, die nu zaterdag het decor vormt van de zesde manche van het Belgian Rally Championship.

Tussen de bedrijven in Zolder door, vond Eddy Smeets de tijd om even met autosportwereld.be aan tafel te gaan zitten. Niet om zijn nieuwe opdracht bij Erik Qvick te praten, wel om het over heden en toekomst van de wedstrijd in het mooie noorden van Limburg te hebben.

“De situatie op de vooravond van de wedstrijd is eigenlijk relatief goed, met in alle klassen bijeen, met inbegrip van de demo’s een honderdtal wagens. Gezien de drukke agenda met laat ons eerlijk zijn, een te snelle opeenvolging van wedstrijden, mogen we daar zeker niet ontevreden over zijn. Dat die wedstrijden elkaar zo snel opvolgen is het gevolg van een situatie die niemand in de hand had en ik hoop echt dat we in 2022 weer gewoon een normaal en evenwichtig seizoen zullen kennen. Maar nogmaals, om de geruchten voor eens en voor altijd de kop in te drukken, de Sezoens vindt plaats en dat met een mooi startveld.”  

Jullie krijgen de meeste toppers over de vloer?

“Ja, inderdaad, we hebben echt bijna iedereen die je aan de start van een wedstrijd van het Belgian Rally Championship wil. De volledige top van het kampioenschap is er en dat doet ons uiteraard veel plezier. We kijken dan ook reikhalzend uit naar de rally zaterdag en een oproep aan alle fans, kom echt naar Noord-Limburg, en steun ons met uw bijdrage, want het gaat over onze sport.”

En voor 2022?

“Wij werken verder, maar we gaan als goede beheerders wel eerste de balans van deze wedstrijd opmaken, zo hoort dat. De situatie voor onze organisatie is anders geworden met de dood van Jeff ‘Moustache’ Steensels en dat is gewoon een realiteit die we onder ogen moeten zien. Na die analyse kunnen we dan werken aan de toekomst van deze unieke wedstrijd.”

Deelnemerslijst hier – Timing: hier

error: Alert: Content is protected !!