Home > Moto > Internationaal > FIM EWC: “Belgische” BMW Motorrad team wint in Most en wordt tweede in WK Endurance

FIM EWC: “Belgische” BMW Motorrad team wint in Most en wordt tweede in WK Endurance

Het BMW Motorrad World Endurance Team, geleid door onze landgenoot Werner Daemen, haalde in de 6U van Most gisteren zijn eerste zege in het FIM Endurance World Championship (FIM EWC). Na een adembenemende eindfase kwam de BMW M 1000 RR met Ilya Mikhalchik en Markus Reiterberger voor 70/1000ste van een seconde als winnaar over de finish. Het betekende voor ook de tweede plaats in het FIM EWC kampioenschap 2021 voor het BMW Motorrad World Endurance Team.

foto: (c)fimewc.com
bron: bmwmotorradewc.com

Het succes in het WK Endurance kwam slechts een week na de eerste overwinning in het WK Superbike (WorldSBK) voor het BMW Motorrad WorldSBK Team. Reiterberger, Mikhalchik en reserverijder Foray kwalificeerden zich als tweede voor de wedstrijd in Most. Bij het geharrewar in de start zakte Mikhalchik aanvankelijk terug naar de zesde plaats, maar hij was al snel in staat om zich door een combinatie van snelheid en vaardigheid terug naar de kop van het veld te werken. Daarna nam de #37 BMW M 1000 RR de leiding over en bouwde een voorsprong uit. In de slotfase werd het nog zeer spannend. De Yamaha van het YART-team kwam aansluiten en zette BMW met Reiterberger onder druk. De Duitser hield echter het hoofd koel en verdedigde de leiding om de eerste overwinning van het team te behalen. Na zes uur racen klokte men de zege af voor…0,070 seconden.

We hebben een team gevormd dat voor het kampioenschap kan gaan

Met onze landgenoot Werner Daemen als teammanager, was 2021 pas het tweede seizoen in de FIM EWC voor het BMW Motorrad World Endurance Team. De nieuwe BMW M 1000 RR werd dit jaar voor het eerst ingezet. Het team eindigde als derde op Le Mans en Estoril, maar moest opgeven in de Bol d’Or op Le Castellet. De felbegeerde eerste overwinning kwam er dus slechts een paar weken later, in Most.

Werner Daemen, teammanager BMW Motorrad World Endurance Team: “Ik ben dolblij. Dit weekend was vanaf het begin perfect. Samen met het YART-team waren we altijd eerste en tweede, in alle trainingen en kwalificaties. Na zes uur racen de race met 0,07 seconden winnen is een droom. Het is gewoon uitstekend, en ik weet hoeveel werk we allemaal hebben geïnvesteerd in dit succes. Hoewel de races op Le Mans en Estoril niet helemaal vlekkeloos verliepen, eindigden we toch op het podium. We vielen dan uit met een technisch probleem in de Bol d’Or, maar dat zijn dingen die gebeuren. Desondanks zijn we er toch in geslaagd om het seizoen op de tweede plaats in het kampioenschap af te sluiten. Ik ben trots op onze rijders en ik ben trots op het feit dat we alle betrokkenen hebben meenemen in dit succes en een team hebben gevormd dat in staat is om voor het kampioenschap te gaan.

error: Alert: Content is protected !!