Home > #Hoofdnieuws > FIM EWC: Xavier Siméon en Yoshimura SERT Motul-team wereldkampioenen 2021

FIM EWC: Xavier Siméon en Yoshimura SERT Motul-team wereldkampioenen 2021

De 4de en laatste manche van het FIM Motorcycle Endurance World Championship 2021, dat deze zaterdag plaatsvond in Most, Tsjechië, zag  Xavier Siméon en zijn teamgenoten Gregg Black en Sylvain Guintoli de overwinnning behalen met een 17de wereldkroon voor het Yoshimura SERT Motul-team als kers op de taart.

(persbericht)

Het seizoen 2021 was zeer succesvol voor het team, ondanks een moeilijke race in de 12 uur van Estoril (Portugal), waar het op de 17e plaats eindigde. Het Frans-Japanse team won echter de twee belangrijkste evenementen van het kampioenschap, namelijk de 24 Heures Motos du Mans en de Bol d’Or. Deze twee beslissende overwinningen zorgden ervoor dat het team de leiding in het klassement heroverde, met een totaal van 141 punten toen het in Most toekwam.

Voor de laatste manche van het seizoen ontdekten Xavier Siméon en zijn teamgenoten voor het eerst een onconventioneel circuit in vergelijking met de rest van het kampioenschap, met lichte bochten en en vrij kort van lengte. De kwalificatie leverde het team nog 3 punten op, voor een totaal van 144 punten voor de start. De voorsprong op hun laatste rivaal voor de titel, het VRD Igol Pierret Experiences-team, was toen 39 punten. Een superspannende race volgde, waar de WK-titel voor Yoshimura SERT Motul werd bevestigd van zodra de 333 VRD Igol Pierret Experiences een panne had, 2 uur voor het einde van de race.

Teamrijders Gregg Black, Xavier Simeon en Sylvain Guintoli raceten met de fabrieks-GSX-R1000R naar Suzuki’s 17e EWC-titel door als derde te eindigen in de vierde en laatste ronde van de serie, de 6 Hours of Most, met in totaal 212 ronden.

Freddy Tacheny, oprichter van Zelos, de managementstructuur achter Xavier Siméon verheugt zich: “Een Belgische wereldkampioen Uithouding EN dubbele winnaar op de 24 uur van Le Mans en op de Bol d’Or hetzelfde seizoen, het werd nooit meer gezien sinds Stéphane Mertens in 2002! Dit is een historisch moment voor de Belgische motorsport. Ik ben enorm trots op Xavier Siméon, onze Zelos / Classic 21-rijder, die eens te meer de volle omvang van zijn talent heeft laten zien. Het is ook het resultaat van constant teamwerk, al zo lang. Ik denk hierbij aan zijn ouders, zijn fysieke en psychologische coaches, aan zijn sponsors en alle mensen die achter de schermen aan dit succes gewerkt hebben. Een dikke proficiat aan Xavier Siméon en zijn teamgenoten voor hun fantastische overwinning en bedankt aan hem voor het herstellen van het Belgische motorimago met deze wereldtitel! “

Xavier Siméon, Belgische rijder van het Yoshimura SERT Motul-team: “Ik ben super blij met deze wereldtitel, een mooie beloning na al die jaren GP, dit is een andere weg. Ik ben erg blij om kampioen te zijn in een discipline waarin ik ben opgegroeid, want hier heb ik de passie voor motorfietsen ontwikkeld met mijn vader, die daar zelf piloot was. Geweldig werk van het team, het is gewoon een geweldig team – we kunnen duidelijk zeggen dat we zonder hen geen kampioen zouden zijn! Ik kon het vorig jaar niet zijn door 75% van de races niet met de team te hebben gereden, dit jaar zijn we het dus wel door de 24 uur van Le Mans en de Bol d’Or te winnen. Het is gewoon fantastisch! Dank aan Freddy Tacheny, dank aan Zelos, aan alle partners die er altijd zijn geweest. Vandaag is een beloning die ik ze stuur, in de hoop dat dit slechts de eerste is …

error: Alert: Content is protected !!