Home > #Hoofdnieuws > F1 Turkije: Pierre Gasly in de regen in FP3

F1 Turkije: Pierre Gasly in de regen in FP3

Een daling in temperatuur, amper 16°C, kondigde op het circuit van Istanboel de komst van de regen aan. Regen die zich aankondigde voor de hele dag en dus werd de derde vrije training belangrijk voor de komende kwalificatiesessie.

foto:(c)alphatauri/redbullmedia

Maar zouden de teams veel risico nemen op deze zaterdag, of de wagens zoveel mogelijk in de garages houden om schade te voorkomen? De omstandigheden waren gelijkaardig aan wat we al zagen op Spa en in Sotsji: regen, spray, weinig zichtbaarheid en een vervelende lichtweerkaatsing op de baan.

McLaren, Ferrari en Alpha Tauri waren het bedrijvigste maar uiteindelijk waagde iedereen zich aan minstens één tijd met full wet of intermediate, behalve Russell, die de Williams in het grind plaatste bij zijn eerste ronde.

De besttijd ging naar de Alpha Tauri van Pierre Gasly, voor de Red Bul-Honda’s van Max Verstappen en Segio Perez en de Ferrari’s van Sainz en Leclerc. Lewis Hamilton speelde op zeker en nam genoegen met een verre 18de tijd.

Het wordt nu afwachten hoe de baan zal evolueren naar 14u00 en de kwalificatiesessie toe.

error: Alert: Content is protected !!