Home > #Hoofdnieuws > WRC Spanje: niet minder dan vijf Hyundai i20 WRC aan de start

WRC Spanje: niet minder dan vijf Hyundai i20 WRC aan de start

Hyundai start in Spanje, de voorlaatste manche van het WRC 2021, met maar liefst vijf Hyundai i20 WRC. De meest opvallende naam is die van nieuwkomer Nil Solans, de Spaanse rallykampioen en de WRC Junior-kampioen van 2017. Solans zien we in de Hyundai van 2C Competition waarmee Pierre-Louis Loubet tot dusver actief was.

Pierre-Louis Loubet raakte tijdens het sporten eerder deze maand geblesseerd en mag voorlopig niet meer rijden, wat dus maakte dat het zitje bij 2C Competition vrij kwam. Solans kan bij zijn debuut rekenen op heel wat ervaring naast hem, want niemand minder dan Marc Marti, de ex-corijder van Jesus Puras, Carlos Sainz en Dani Sordo in WRC, leest de nota’s.

Thierry Neuville, Ott Tanak, Dani Sordo en Oliver Solberg zijn de andere Hyundai-rijders in WRC, terwijl Jari Huttunen en Teemu Suninen in WRC2 aan de slag gaan. De rally van Spanje telt zeventien proeven op asfalt en start vrijdag.

error: Alert: Content is protected !!