Home > F1 > F1 Turkije: Hamilton bevestigt in FP2

F1 Turkije: Hamilton bevestigt in FP2

Lewis Hamilton toonde opnieuw zijn goede vorm tijdens de tweede vrije sessie op het circuit van Istanboel. Deze keer hield de Mercedesrijder de besttijd vast voor de Ferrari van Charles Leclerc en de Mercedes van zijn eigen ploeggenoot Bottas. Snelle tijden dus voor Hamilton die echter tegen een gridstraf van 10 posities zal aankijken als de kwalificaties aanbreken. Tien posities slechts want bij Mercedes besliste men niet de gehele motor te vervangen maar enkel de verbrandingsmotor. Dat is de eiegnlijke “motor” zelf, maar zonder het hybride systeem en zonder het turbo-gedeelte.

Max Verstappen zat minder in het ritme, worstelde met de medium banden en eindigde op een vijfde tijd, achter zijn Red Bull ploeggenoot Sergio Perez. Opnieuw was het een sessie met weinig drama en uiteindelijk vervolledigden Norris (McLaren), de Alpine’s van Alonso en Ocon, Gasly (met een spin in de Alpha Tauri) en Giovinnazzi (Alfa Romeo) de top 10. Morgen is er nog de derde vrije training, en de kwalificatie, en, niet te vergeten: de dreiging van regen…

foto: (c)mercedesamgf1.com

error: Alert: Content is protected !!