Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Marc Marquez blijft koning op COTA

MotoGP: Marc Marquez blijft koning op COTA

Marc Marquez haalde voor Repsol Honda overtuigend zijn tweede zege van het seizoen binnen. Puntenleider Fabio Quartararo (Yamaha) werd tweede en blijft de tussenstand aanvoeren.

foto: (c) motogp.com

Marc Marquez had zijn strategie klaar en maakte geen enkel fout op de toch wel uitdagende ‘Circuit of the Americas’ in Austin, Texas. Hij pakte de leiding van bij de start, wachtte tot de banden op temperatuur waren en liep daarna weg van de achtervolgers. Het werd voor Marquez zijn tweede zege van dit seizoen, zijn tweede ook sinds zijn terugkeer dit jaar uit een zeer lange blessure periode. Fabio Quartararo kon zich tevreden stellen met een tweede plaats, vooral dan omdat zijn naaste achtervolger in het WK, poleman Francesco Bagnaia, met de Ducati niet verder kwam dan een plaats. En zo komt de wereldtitel toch wel stilaan in beeld voor Quartararo.

In Moto2 hield Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) het kampioenschap spannend met een zege op het circuit van Austin. Zijn teamgenoot en puntenleider, Remy Gardner, ging in de fout en moest na een val opgeven. Dat betekent dat Fernandez mooi komt aansluiten in de tussenstand van het kampioenschap waar hij nadert tot op 9 punten van Gardner. Onze landgenoot Barry Baltus werd met de NTS machine 22ste in de Verenigde Staten.

Chaos in Moto3

Moto3 kende een zeer chaotische eindfase van de wedstrijd. Zes ronden voor het einde zag Izan Guevara (Solunion GASGAS Aspar Team) een eerste zege in Moto3 in rook opgaan toen hij zijn motor met pech in de pits moest stallen. Guevara was furieus. Op vijf ronden voor het einde werd dan de rode vlag getrokken voor een kwalijke valpartij van de Tsjech Salac. Er werd dan een vijf ronden durende sprint naar de finish opgestart maar in die aanvangsronde was er opnieuw een horrorcrash (dat is wel het minste wat we kunnen zeggen) waarbij vier rijders betrokken waren, waaronder kampioenschapsleider Pedro Acosta. Dat bracht een nieuwe rode vlag teweeg. Wonderbaarlijk genoeg vielen er geen gewonden bij de crashes. De wedstrijdleiding besloot de race niet meer te herstarten en greep voor het eindresultaat terug naar de stand van het eerste deel van de race. En dat betekende dat… Guevara alsnog de overwinning greep. Pedro Acosta blijft ruim leider in de tussenstand, maar ziet Foggia iets dichterbij komen.

error: Alert: Content is protected !!