Home > Rally > BRC > East Belgian Rally: Ghislain de Mevius als favoriet

East Belgian Rally: Ghislain de Mevius als favoriet

Een vijftal kleppers wil de zegereeks van de leider stoppen.

Drie weken na de Omloop van Vlaanderen, staat op zaterdag 25 september de vierde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship op het programma. De East Belgian Rally, verreden in en rond Sant-Vith in de Oostkantons, biedt een compleet verschillend profiel dan de vorige wedstrijden. Ghislain de Mevius, met twee overwinningen de sterke man van het seizoensbegin, start logischerwijze als favoriet, maar een vijftal kleppers wil zijn zegereeks doorbreken. Spanning verzekerd.

Alle rallyrijders zijn het erover eens: de klassementsproeven van de East Belgian Rally behoren tot de mooiste chronoritten van het land. De natuurlijke bochten, vaak blind, het asfalt met veel grip en de hoge snelheden maken dit parcours tot een uitdaging voor mens en machine. Vandaar dat het jammer is dat slechts 45 teams in het Kroon-Oil BRC aan de start komen, naast 29 teams in het Criterium.

Maar, het niveau van de kopgroep garandeert opnieuw een bijzonder spannende wedstrijd. Ghislain de Mevius, winnaar van de Omloop van Vlaanderen en de South Belgian Rally, zal het parcours openen met zijn Skoda Fabia Rally2 Evo. Ghislain de Mevius won de wedstrijd nog niet, maar in 2019 stond hij wel op het tweede schavotje op het podium.

Kris Princen heeft de East Belgian Rally wel al twee keer gewonnen. De Limburger jaagt op een eerste zege met zijn Citroën C3 Rally2, net als Adrian Fernémont, de winnaar van 2019. En met Cédric Cherain is er nog een specialist die naar Sankt-Vith komt, want de Skoda-rijder heeft al vaker zijn snelheid getoond op deze klassementsproeven. Alleen is de vraag of Cédric Cherain voldoende ritme zal hebben, want het is zijn eerste wedstrijd van het Kroon-Oil BRC dit seizoen.

Pieter-Jan Michiel Cracco is er niet bij, maar Vincent Verschueren, tweede in Roeselare en Ieper, is wel van de partij met zijn VW Polo Rally2. Verschueren wil graag een stapje hoger op het podium. Dat wil ook Sébastien Bedoret, de officiële rijder van Skoda België. Bedoret was zowel in Ieper als in Roeselare volop in strijd voor de overwinning toen het fout ging. De snelheid om mee te strijden heeft hij zeker. Daar moeten we bij Grégoire Munster al helemaal niet aan twijfelen. De Hyundai-piloot wil eindelijk eens gespaard blijven van pech om een gooi te doen naar zijn eerste podiumplaats, en waarom niet overwinning, in het Belgisch kampioenschap. Deze natuurlijke proeven moeten de tweevoudig Junior-kampioen liggen.

Met 14 Rally2’s oogt het startveld erg sterk. Streekrijders Tobias Brüls (Skoda Fabia) en de broers Kevin en Marco Hommes (Skoda Fabia) zijn natuurlijk ook gebrand op een mooi resultaat, net als Harry Bouillon en Jimmy D’hondt met hun Ford Fiesta’s. We zijn ook benieuwd hoe hoog Nicola Stampaert kan mikken bij zijn kennismaking met het snelle parcours in de Oostkantons. Zijn 8ste plaats in Roeselare was alvast veelbelovend. Tommy Rollinger (Peugeot 208 T16) en Henri Schmelcher (Hyundai i20) vervolledigen het veld in de topklasse.

Bij de GT’s is Timothy Van Parijs voor de 13de keer van de partij in de 15de East Belgian Rally. De Porsche-rijder krijgt weerwerk van de 997 GT3 van Romain Delhez en van de Alpine A110 RGT van Chris Vandamme.

In de M-Cup won Tom Ceuppens de Omloop van Vlaanderen. Hij wil bevestigen, maar Franky Boulat wil zijn dominantie bevestigen met zijn beproefde M3. Philip Lommers en Loïc Pirot, sterk in de South Belgian Rally, liggen op de loer om elk foutje af te straffen.

De East Belgian Rally, de vierde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, staat weer garant voor een spannend wedstrijdverloop. Afspraak op zaterdag 25 september vanaf 9h00 in Sankt-Vith of op de Facebook-pagina van het Kroon-Oil BRC voor de live uitzendingen vanuit de East Belgian Rally. (persbericht)

error: Alert: Content is protected !!