Home > Rally > Divers > Critérium JL Dumont: een verrijkte lijst van deelnemers net voor de sluiting

Critérium JL Dumont: een verrijkte lijst van deelnemers net voor de sluiting

Zoals gebruikelijk brachten de laatste dagen voor het einde van de inschrijvingsperiode weer hun traditionele verrassingen. Terwijl de lijst van deelnemers aanvankelijk schuchter boven de honderd teams uitkwam, waren bij de toewijzing van de nummers niet minder dan 155 teams over de verschillende categorieën verdeeld. En het zou een onderschatting zijn om te zeggen dat de laatste aanwinsten niet de minst belangrijke zijn.

(persbericht)

Vorige week was Ecurie Hesbaye verheugd te kunnen aankondigen dat Patrick Snijers de hoofdrolspeler was, opnieuw met de krachtige Porsche 911. Vandaag is de lijst van de toppers uit Divisie 4 verrijkt met Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) en de Mitsubishi Evo X van Xavier Bouche. Bouche zal ongetwijfeld in het vizier genomen worden door die andere hevige “Mitsubishist”, Jonas Langenakens. Met Cherain als boegbeeld van de R5’s, Berleur (DS3 R5), Allerts (DS3 R5) en Prégardien (Skoda Fabia R5) in zijn kielzog, en de krachtige Lancer EVO’s van Vanzeebroeck, Jacobs, Herbillon en Vandevelde, mogen we ons aan een levendige zondag in Borgworm verwachten. Onder de originaliteiten van deze Divisie 4, naast de unieke 911 van Snijers, de Mitsubishi Mirage Proto van Poelmans, de Audi TT van Karl Kraus en de krachtige BMW’s van Diels, Lemmens, Degeling, Keyen, Neskens, zonder die van Maxime Potty te vergeten, die allen vonken zouden kunnen geven.
Divisie 3-2-1 heeft dezelfde stormloop gekend als Divisie 4 net voor het sluiten van de inschrijvingen. Momenteel worden 14 teams verwacht in de turbulente klasse 3-10, met een veelvoud aan Renault Clio’s voor Benaets, Tordeurs, Nandrin, Jamoulle, Vandevelde, Delrez… De DS3 R3-rijders, Jean-Michel Dumont en Kévin Humblet, in hun achtertuin, behoren ook tot de grote favorieten, net als Dimitri Pirot op een identiek voertuig. Julien Delleuse en Loic Dumont, die er altijd op gebrand zijn om het goed te doen op hun thuisterrein, zullen geen passieve toeschouwers zijn achter het stuur van hun respectievelijke Opel Astra en Peugeot 206. We zullen ook niet nalaten te kijken naar de schermutselingen in de kleinste klassen, met Joffrey Wuidar, Johan Jalet, Jérome Pirotte, Michaël Pirnay of Francis Listrez.
Voor de categorie PH/SR zijn tot dusver een dertigtal teams ingeschreven, waaronder specialisten in deze discipline: Thierry Reginster, Michaël America, Daniel Simeone, Jean-Marc Dechany, Bernard Lamy, Francis Pesser, Filip Jacobs, Etienne-Philippe Courtin, Arnaud Delchambre, Luc Savigny en anderen. Vermaak is natuurlijk gegarandeerd met de spectaculaire Ford Escort, Opel Manta en Kadett, Volvo, Porsche 911 en 944, Toyota Corolla, VW Golf of BMW 3 Serie. Zoveel exotisme, gespierde passages en autosporthistorie die we ook in de categorie Demo zouden moeten vinden. Deze categorie, gereserveerd voor teams die zich willen amuseren zonder enige vorm van competitie, sluit de wedstrijd af.
Onlangs kondigde Écurie Haspengouw aan het rallycentrum open te stellen voor toeschouwers, met een feesttent en een stand voor verfrissingen. Deze laatste zal op meeneembasis werken, zodat de nodige afstanden kunnen worden aangehouden. Het organiserende team dringt er ook op aan het dragen van maskers en sanitaire maatregelen te handhaven, zeker op plaatsen waar het publiek zich dichter op mekaar ophoudt! In het verlengde van deze maatregelen werd ook besloten om opnieuw een formule in te voeren die dicht aansluit bij de traditionele prijsuitreiking.

Praktische details:
3X5 KP’s
142 kilometer tegen de klok
Start van de eerste wagen KP1 (PH/SR): 07u53
Aankomst van de eerste auto: 18u28
Programma’s en deelnemerslijst voor 5 euro, alleen bij de Q8 tankstations in Borgworm (Rue de Huy 157 en Chaussée Romaine 210) vanaf zaterdag 18/09 9u.

error: Alert: Content is protected !!