Home > Rallycross > WRX: Ekström in Riga, Montalegre een weekje vroeger

WRX: Ekström in Riga, Montalegre een weekje vroeger

We beginnen de week met leuk nieuws voor de fans die volgend weekend naar het Letse Riga trekken voor het vervolg van het FIA Wereldkampioenschap rallycross. Minder leuk nieuws is er dan weer voor wie zijn of haar trip naar Montalegre reeds had vastgelegd.

De Zweed Mattias Ekström werd vandaag aangekondigd als de elfde rijder op deelnemerslijst van de vierde en vijfde wedstrijd voor het FIA Wereldkampioenschap rallycross in Letland. Ekström zal aan de zijde van de Duitser Timo Scheider strijden voor het Duitse team All-Inkl.com Münnich Motorsport en dat met een Seat Ibiza. In Riga mag Ekström dan strijden tegen onder meer Johan Kristoffersson en onze landgenoot Enzo Ide die met een Audi rijden voor … KYB EKS JC, een team mede gerund door Ekström zelf. Ekström zelf : “Ik zal alles doen wat ik kan in Riga om een trofee te behalen voor All-Inkl.com omdat ze al zo lang meestrijden in het kampioenschap en ze het echt wel verdienen. We hebben komend weekend twee kansen.” (Riga wordt een double header, nvdr)

De voorlaatste manche in het Portugese Montalegre wordt een weekje vervroegd, zo leren we vandaag. Oorspronkelijk zou de wedstrijd doorgaan tijdens het weekend van 23 en 24 oktober. Dat wordt nu dus 16 en 17 oktober, een weekje na de wedstrijd in Spa. Officieel heet het dat men er alles aan doet om de kijker de best mogelijke ervaring aan te bieden. Maar voor sommige rijders zoals Johan Kristoffersson en Timmy Hansen werd het op 23 en 24 oktober moeilijk kiezen, er is dan immers ook een wedstrijd van Extreme E in Sardinië. Het wereldkampioenschap maakt dus plaats voor Extreme E en fans die reeds hotels of vliegtuigtickets boekten mogen nu beginnen omboeken.

You may also like
WRX: Niclas Grönholm wint in Letland
WRX: de deelnemers voor Spa
WRX: Timmy Hansen wint in Lohéac
WRX: Kristoffersson leidt in Lohéac
error: Alert: Content is protected !!