Home > #Hoofdnieuws > WRC – Thierry Neuville: “Hoop op de wereldtitels is verloren”

WRC – Thierry Neuville: “Hoop op de wereldtitels is verloren”

Na de rampzalige wedstrijd in Griekenland is de sfeer in het kamp van Hyundai niet meer echt positief. Voor de camera’s van de RTBF gaven zowel Andrea Adamo als Thierry Neuville toe dat de titels voor dit seizoen niet echt meer realistisch zijn.

Foto: © Hyundai Motorsport

Na de wedstrijd in Griekenland, waar Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe achtste werden, bedraagt de achterstand van de Belgen op WK-leider Sébastien Ogier nu 50 punten, met nog 90 punten te verdelen. Bij de constructeurs kijkt Hyundai tegen een achterstand van 57 punten op Toyota aan.

Het resultaat van de Acropolis Rally Power Stage, met een hattrick voor Toyota, gaf bijzonder goed de superioriteit van de Toyota Yaris WRC op de Griekse bodem weer. Kalle Rovanpera domineerde het evenement van start tot finish en enkel Ott Tanak slaagde erin om de Toyota-armada het vuur aan de schenen te leggen. Ogier speelde het veilig, met een podiumplaats die een achtste titel erg dichtbij brengt. Voor de volgende wedstrijd, in Finland, is Toyota eens te meer favoriet, ook de terugkeer van Esapekka Lappi.

Zoals gewoonlijk stak Andrea Adamo zijn mening niet onder stoelen of banken: “Ik geef ons een algemene beoordeling van 4 op 10 voor deze rally,” vertelde de topman van Hyundai. “Ik geef een 12 op 10 aan de teams die dit alles moesten managen en soms problemen moesten oplossen die wij creëerden. Niets ging goed. Wij waren weer het slachtoffer van problemen die allang opgelost hadden moeten zijn. We zagen dit weekend dat onze concurrenten sterker waren. Beweren dat we nog mee kunnen strijden om de constructeurstitel is gewoon praat voor de sociale media. De waarheid is dat we moeten leren uit wat ons is overkomen.”

Thierry Neuville was eveneens ontgoocheld: “Alle hoop op de rijders- en constructeurstitel is nu verloren“, verklaarde hij aan de RTBF. “Betrouwbaarheid heeft ons in het verleden in staat gesteld twee titels bij de constructeurs te winnen, maar vandaag ontbreekt het eraan. We hebben te veel kleine problemen die ons regelmatig vertragen en ons al verschillende overwinningen hebben gekost. En hier, zelfs zonder dat, had ik hooguit de vierde plaats kunnen behalen. We hadden toch niet de snelheid om voorin mee te spelen.”

error: Alert: Content is protected !!