Home > Circuit > Franco Speed: voor twee- en vierwielers

Franco Speed: voor twee- en vierwielers

DG Sport geniet in motormiddens al geruime tijd een uitstekende reputatie, als organisator van belangrijke evenementen als de Bikers’Days, Bikers’Classics of ook de 6 Heures Moto. Ook in de autowereld schittert het bedrijf uit Theux, onder andere als organisator van twee manches van het Belgian Rally Championship, de Spa Rally en de South Belgian Rally.

(persbericht)

Motoren en auto’s. Twee werelden die elkaar zelden lijken te ontmoeten. Eigenlijk heeft enkel DG Sport de kaarten in handen om de twee samen te brengen, en dat bovendien ook nog eens op het mooiste circuit ter wereld te doen, dat van Spa-Francorchamps. Het evenement gaat door op vrijdag 24 en zaterdag 25 september, en luistert naar de naam Franco Speed!

“We wilden inderdaad eens iets anders doen, en de twee disciplines die ons nauw aan het hart liggen, motorracen en autoracen, samen brengen”, stelt Florian Jupsin in naam van DG Sport. “In eerste instantie zal er een zweem van de Biker’s Days over Franco Speed hangen, en wordt de meeting op zondag ook gevolgd door Shell Spa Italia. Maar we zijn er helemaal van overtuigd dat dit kan concept kan slagen, en dat we een nieuwsgierig publiek naar Francorchamps kunnen lokken.”

Voor de eerste editie van Franco Speed wordt de lat meteen heel hoog gelegd. Bij de motoren is er de 4 Hours of Spa Classic, een hoogstaande internationale endurancerace voor machines uit vervlogen tijden, maar de sprintraces van de BeNeLux Trophy Superbike en Supersport. en wat de vierwielers betreft, daar komt de Belcar Historic & Youngtimer Cup in actie, met twee sprints die zijn voorbehouden aan bolides uit de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80. Door die mix wordt het een intense zaterdag, rijk aan emoties en prestaties.

Toegang tot het circuit van Spa-Francorchamps kost 20 euro, en tickets zijn enkel verkrijgbaar op ticketmaster.be.

Opgelet evenwel: iedere toeschouwer moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen, dus een het bewijs van minstens 14 dagen oude complete vaccinatie, of het bewijs van een negaties PCR/antigeentest, of een Covid-19 genezingsbewijs, waarvan de geldigheidsperiode begint op de tiende dag na de eerste positieve PCR-test.

Voor rijders en teams die willen deelnemen aan de sprints van de BeNeLux Trophy SBK & SSP, maar ook voor elke andere praktische info: afspraak op de officiële website francospeed.com.

error: Alert: Content is protected !!