Home > #Hoofdnieuws > Fiesta Cup – Junior Planckaert: “Ik heb de smaak nu echt te pakken”

Fiesta Cup – Junior Planckaert: “Ik heb de smaak nu echt te pakken”

De zege in Zolder afgelopen weekend tijdens de tweede race van Fiesta Sprint Cup Belgium kwam ook voor Junior Planckaert als een verrassing. Hoewel de waarnemers in Zandvoort, enkele maanden geleden, al konden vaststellen dat Planckaert over het nodige racetalent beschikt, dan nog stond deze zege ook voor hem en het team niet in de lijst der verwachtingen. In sport is echter veel mogelijk en een combinatie van talent, een sterk team, een gedegen begeleiding en enkele wedstrijdfeiten, resulteerden in een schitterend resultaat. Autosportwereld.be sprak met Planckaert de dag na de feiten.    

Foto’s: Fiesta Cup

“Ik kom uiteraard terug na enkele maanden revalidatie en dus was er toch wel gebrek aan vertrouwen. Donderdag ben ik op Circuit Zolder gaan testen en dat was nog wat zoeken, ook omdat je na zo’n ongeval met wat vragen zit. We gingen toen van een plek in de top 10 of top 12 uit, maar die ambitie stelde ik na de vrije trainingen zaterdag al wat bij. Ik was enigszins verrast, maar ik zat meteen dicht bij de chrono’s van de snelle mannen uit dit kampioenschap.”

En dan kwam de verrassing van de kwalificaties met een polepositie voor race 2?

“Inderdaad, er werd dit weekend in Zolder gewerkt met een omgekeerde top 5 startorde voor de tweede race en ik kon de vijfde tijd neerzetten, wat zich dus in een eerste startplaats vertaalde. In mijn achterhoofd hield ik rekening met een plek in de top 5 voor de race, want ik heb absoluut geen ervaring met starten. Dit was amper mijn vierde wedstrijd en ik heb uiteraard geen ervaring met starten als leider van het pak. Toch is het gelukt, ik heb mijn plaats bij de start vooraan behouden en ging ondanks twee safety cars en ettelijke incidenten als leider de slotronde in. In de slotfase ben ik dan het slachtoffer geworden van een wat overenthousiaste collega, waardoor ik naast de baan belandde en mijn wagen beschadigd raakte, maar ik heb alsnog de finish bereikt, als tweede algemeen en als winnaar in het Belgische kampioenschap.”

Met een heerlijk gevoel als gevolg?

“In eerste instantie eigenlijk niet, want ik was ontgoocheld dat ik niet algemeen kon winnen na die aanrijding. Maar natuurlijk is stilaan het gevoel van tevredenheid gekomen, want dit is een resultaat buiten verwachting. Mentaal is het ook zeer positief na het ongeval met de motorfiets en de lange revalidatie. Ik moet trouwens ook mijn team, Feyaerts Ford Store en mijn coach Bert Longin bedanken. Vanaf nu gaan we nog harder werken, onder meer met een goede data-analyse en op techniek, want ik heb de smaak van het racen nu echt te pakken. Afspraak over enkele weken in Spa-Francorchamps!”        

error: Alert: Content is protected !!