Home > Circuit > FFSA GT: dubbel podium met Alpine A110 GT4 voor Stéphane Lémeret

FFSA GT: dubbel podium met Alpine A110 GT4 voor Stéphane Lémeret

Wijziging van teamgenoot en categorie voor Stéphane Lémeret tijdens het afgelopen weekend: Mateo Herrero heeft voor de laatste twee FFSA-GT-meetings van het seizoen plaatsgemaakt voor debutant Etienne Chéli. Toch heeft het nieuwe duo een veelbelovend weekend achter de rug!

(persbericht)


Stéphane Lémeret had geen enkele specifieke ambitie op het vlak van resultaten toen hij donderdagmiddag in Lédenon aankwam voor de eerste testritten in de Cevennen. “Mateo Herrero had het hele seizoen met mij moeten rijden, maar hij is met de noorderzon verdwenen. Ik heb niets meer van hem gehoord sinds de laatste meeting in Spa-Francorchamps. Om hem te vervangen heeft het CMR-team echter een jonge teamgenoot gevonden die talent schijnt te hebben. Het gaat om de zoon van Eric Chéli, die in 1988 vicekampioen in de Franse F3 werd. Maar Etienne had in zijn leven aan slechts één autosportwedstrijd deelgenomen, in de Franse F4. De GT, de Alpine A110, het lastige circuit van Lédenon en de zogenaamde uithoudingsraces waren dus nieuw voor hem. Dat was enorm veel om in één meeting te verwerken!

Toch is de knul duidelijk goed en leert hij beter dan gemiddeld, hij liet immers de 8ste chrono in het algemeen klassement van Q1 optekenen. “Daarom hebben we onze ambities bijgesteld”, zegt Stéphane Lémeret. “Met mijn 7 e tijd in Q2 bij de profs en het feit dat de banden van de Alpine A110 GT4 minder last hebben van de hitte dan zijn concurrenten, mikken we op een podiumplaats in de Pro-Am-klasse (Etienne Chéli is voorlopig als amateur geklasseerd wegens zijn debuut in de autosport).
In de eerste manche, op zaterdag, nam Etienne een goede start. Toen hij de wagen overliet aan Stéphane, reden ze nog op de positie waarin ze gestart waren. Maar de Belg won vier plaatsen en eindigde als 4 e in het algemeen klassement, als 2 e in de Pro-Am-klasse, na de Alpine-zuster van het CMR-team, die van Nicolas Prost en Rudy Servol. Een mooie dubbelzege voor het Alpine-CMR-team, waarmee het duo Prost-Servol bovendien de leiding kon nemen in het kampioenschap op 3 races van het einde van het seizoen!

De dag erna wist Stéphane Lémeret tijdens zijn stint de 7 e plaats te behouden, waarna Etienne Chéli opnieuw zijn talent toonde door op te klimmen naar de 3 e plaats in het algemeen klassement en de Pro-Am-klasse. Zo eindigde het unieke duo opnieuw op het podium, ditmaal in het algemeen klassement! “Ik ben echt blij, Etienne leert heel snel en het is een geluk om mijn ervaring te kunnen delen met deze sympathieke knul.

Dat geeft de piloten van Alpine nummer 110 een boost voor de finale van het kampioenschap, die op 2 en 3 oktober plaatsvindt op het circuit Paul-Ricard. “Het is duidelijk dat Etienne dankzij de ervaring van deze eerste meeting en op een minder ingewikkeld circuit voor een debutant nog beter zou moeten presteren dan het afgelopen weekend. En de Alpine CMR doet het erg goed in de Var, we mikken dus opnieuw op een podiumplaats … of beter,” besluit Stéphane Lémeret

error: Alert: Content is protected !!